Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava slovenských legionárov: Suslov zažiaril proti majstrom, Bero pri záchrane

Suslov sa blysol v dueli so šampiónmi Serie A.
Suslov sa blysol v dueli so šampiónmi Serie A.TASR
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 21. do 27. mája predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 21. do 27. mája.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 21. do 27. mája.Flashscore

Brankár

Viktor Budinský (Pardubice) 7

Slovenský gólman čakal na šancu opäť si zachytať v českej najvyššej súťaži od 2. marca. Takmer trojmesačná odmlka sa skončila v poslednom kole sezóny FORTUNA:LIGY, keď Pardubice zamierili na pôdu pražských Bohemians. Už pred zápasom mali oba celky istotu záchrany. V hlavnom meste napokon rozhodol jediný gól a keďže ho neinkasoval Budinský, tak sa s ročníkom rozlúčil čistým kontom a hodnotením 7. Jeho mužstvo napokon obsadilo 12. priečku.

Obrancovia

Martin Valjent (Malorka) 7

Pred absolútnym záverom ročníka La Ligy sa Malorka vypadnutia obávať nemusela. Tamojší tím tak mal jedinú motiváciu - skončiť na 15. mieste. Tento cieľ sa mu podarilo splniť po triumfe 2:1 na ihrisku Getafe. Plnú minutáž si pri víťaznej rozlúčke s ligovým kolotočom pripísal Valjent, ktorého spoluhráči z ofenzívy sa blysli na úplnom konci. Jednogólovú stratu otočili v nadstavenom čase náhradníci Muriqi a Maffeo - ostrovnému tímu tak vystrelili posledné tri body v sezóne.

Denis Vavro (Kodaň)  7,6 

Pred posledným zápasom dánskej Superligy vedia hráči Kodane jedinú vec - titul už nezískajú. V platnosť sa to premenilo po remíze 1:1 s Nordsjaellandom. V skupine o titul dokázal v uplynulom kole naplno bodovať iba piaty Aarhus. Vavro schádzal z hracej plochy v 79. minúte, v tej chvíli jeho mužstvo ešte viedlo. Možnosť zabojovať o majstrovskú trofej stratilo v 87. minúte po vyrovnaní Schandorfa. Pobiť sa tak môže o druhé miesto a účasť v Európskej lige.

Kodaň ešte zabojuje o post vicemajstra.
Kodaň ešte zabojuje o post vicemajstra.Flashscore

Vernon De Marco (Hatta) 7,1

Hatta sa druhej ligovej výhry v aktuálnom ročníku stále nedočkala. Negatívna séria bez víťazstva sa po strete s Al Jazirou natiahla na 17 duelov v rade. Plných 90 minút si počas remízového súboja odkrútil De Marco, ktorý piatykrát z ostatných šiestich vystúpení zaknihoval hodnotenie minimálne na úrovni 7. Tím zo samotného dna tabuľky najvyššej ligy v Spojených arabských emirátoch nebol od zisku troch bodov ďaleko, o nerozhodnom rezultáte sa rozhodlo až v 84. minúte.

Stredopoliari

Rajmund Mikuš (Karviná) 7,3           

Mikuš spolu so svojimi kolegami vedel, že na odvrátenie vypadnutia z najvyššej súťaže treba doma zdolať České Budějovice. Aj zásluhou asistencie Slováka pri jedinej trefe zápasu sa to Karvinej napokon podarilo. Mužstvo však obsadilo 14. pozíciu, ktorá znamená účasť v baráži. Až v tej sa definitívne rozhodne, či sa celok zo Sliezska zachráni.

Stanislav Lobotka (Neapol) 7,1 

V minulom roku majstri, nedávno osemfinalisti Ligy majstrov, no v budúcom ročníku bez európskych pohárov. Takýto je osud neapolského tímu pod vedením Francesca Calzonu, reprezentačného kouča Slovenska. Za daň si to vyžiadala vlažná výsledková forma kádra v závere sezóny. S ročníkom Serie A sa SSC rozlúčil bezgólovou remízou s Lecce. Mužstvo spod sopky Vezuv zo záverečných siedmich kôl talianskej ligy vyťažilo iba päť remíz a dve prehry. Lobotka sa tak na európskej scéne nepredstaví.

Matúš Bero (Bochum) 7,9

Vo štvrtok bol Bochum od záchrany v Bundeslige skutočne ďaleko - na domácej pôde podľahol Düsseldorfu 0:3. V pondelkovej odvete si však u súpera zabezpečil výhru rovnakým pomerom a po bezgólovom predĺžení prišli na rad penalty. Dramatický záver baráže ponúkol aj úspešne premenený pokus Bera, ktorý sa s mužstvom nakoniec tešil z kľúčového triumfu a udržania sa medzi nemeckou elitou.

Tomáš Rigo (Ostrava) 7

Baník si na záver ligového ťaženia schuti zastrieľal. Do Ostravy pricestoval káder Slovácka, ktorému po meraní síl zaspieval kanárik. Domáci zvíťazili 6:0 a celý duel si na ihrisku užil aj Rigo. Tím okolo 21-ročného slovenského futbalistu sa umiestnil na štvrtej priečke, ktorá mu zaručuje účasť v predkole Európskej konferenčnej ligy.

Útočníci

Albert Rusnák (Seattle) 7,4 

V 15. kole americkej Major League Soccer sa Seattle dočkal štvrtého trojbodového zisku. V St. Louis uspel po výsledku 2:1 a veľkú zásluhu na tom má aj Rusnák. Slovák v 69. minúte predviedol futbalovým cit a um, krásnou prihrávkou pomedzi obrancov vysunul Morrisa, ktorý sa postaral o víťazný zásah tímu Sounders. V tabuľke mu patrí 9. miesto.

Aleksandar Čavrič (Kašima) 7,9 

Z Japonska prišla správa o šiestom ligovom góle Čavriča v roku 2024. Rodák z chorvátskeho Vukovaru ním pečatil triumf Kašimy 3:0 nad celkom Hokkaidó Consadole Sapporo. Jeho Antlers sú zatiaľ na druhom mieste tabuľky J1 League, o tri body pred nimi je Mačida. Väčšina účastníkov má odohratých 16 duelov, sezóna sa hrá od konca februára do decembra.

Tomáš Suslov (Verona) 8

Po zásahu do siete Salernitany sa Suslov v poslednom kole Serie A prezentoval ešte lepšie - v bitke s majstrovským Interom sa blysol bilanciou 1+1. Najprv v 17. minúte pripravil gól Noslinovi, o 20 minút neskôr z hranice pokutového územia namieril presne k ľavej žrdi bránky gólmana Audera. Verona nakoniec skončila na 13. pozícii najvyššej talianskej súťaže. Pre mladého Slováka to vo farbách Hellasu bola tretia ligová trefa.