Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava slovenských legionárov: Vyrovnaný menoslov ovládol tesne gólový Rusnák

Rusnák ovládol našu zostavu legionárov o jeden desatinný bod.
Rusnák ovládol našu zostavu legionárov o jeden desatinný bod.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 20. do 26. augusta predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 20. do 26. augusta.
Ideálna zostava slovenských legionárov od 20. do 26. augusta.Flashscore

Brankár

František Plach (Piast Gliwice) 7,7

Gliwice dvakrát po sebe nevyhrali, ale cez víkend im k plnému bodovému zisku pomohol práve výkon Placha. Päť zákrokov pri súperovom xG 1,42 naznačuje, že to bol nadpriemerný počin. Slovák zaknihoval druhý čistý štít sezóny.

Obrancovia

Tomáš Huk (Piast Gliwice) 7,7

K triumfu 1:0 nad Zaglebiem pomohol ďalší futbalista spod Tatier. Huk si zapísal plnú minutáž, päťkrát odvrátil nebezpečenstvo, jednu strelu zblokoval. Zachytil tiež dve akcie protivníka, vyhral päť zo šiestich súbojov na zemi, ďalšie tri zo šiestich vo vzduchu. Sám bol trikrát faulovaný, proti pravidlám sa neprevinil ani raz.

Martin Valjent (Malorka) 7,1

Malorka síce na Osasunu nestačila a podľahla jej 0:1, ale Valjent podal stabilný výkon. V deviatich prípadoch sa postaral o odkop lopty do bezpečia, do súbojov sa prakticky nedostával. Mal výbornú úspešnosť prihrávok (90 %), pričom mu vyšlo osem dlhých pasov. 

Tomáš Nemčík (Rosenborg) 7,2

Pomohol k čistému kontu a triumfu 4:0 proti Lillestrømu. V obrane nemal mnoho práce, zvíťazil v troch z piatich súbojoch na zemi, ďalšie dva pridal vo vzduchu (zo štyroch). Vyzdvihnúť musíme tvorbu hry a prácu s loptou. Hovorí o tom štatistika 93 dotykov a úspešnosť prihrávok 92 % (77/84). 

Dávid Hancko (Feyenoord) 7,6

Chýbali centimetre a mohol ovládnuť našu zostavu, hlavou však trafil iba konštrukciu brány. Zapísal si kľúčovú prihrávku, 81 dotykov s loptou, úspešnosť pasov 89 %. V rotterdamskom derby so Spartou videl žltú kartu, oslabený Feyenoord o jedného muža vydoloval remízu 1:1. 

Stredopoliari

László Bénes (Union Berlín) 7,6

V bundesligovej premiére za Union Berlín mu stačili dve minúty po striedaní na to, aby rozhodol o deľbe bodov s Mainzom. A to nehovoríme o tom, že ďalšiu tutovku zahodil, na druhej strane zaznamenal kľúčovú prihrávku. Bude zaujímavé sledovať, či sa prederie do základnej zostavy.

Mikuláš Bakaľa (Den Bosch) 7,5

Po prestupe z Podbrezovej sa okamžite zaradil medzi opory tímu a tretí raz z troch prípadov hral v základe. Dosiahol doposiaľ najvyššiu známku, hoci bol v 58. minúte za stavu 1:1 proti Maastrichtu vystriedaný. Ďalšie góly nepadli, v dueli 2. najvyššej holandskej súťaže zaknihoval Bakaľa tri sklzy, stopercentnú úspešnosť v súbojoch na zemi (4/4), vytvoril veľkú šancu, pričom v strede poľa mal úspešnosť prihrávok 91 %.

Albert Rusnák (Seattle) 7,8

Víťazným gólom zo 75. minúty a prihrávkou sa podieľal na víťazstve 3:2 nad Minnesotou. Jeho Seattle sa vyšvihol na piate miesto v Západnej konferencii MLS, ktoré zabezpečuje priamy postup do play-off. Dvanástou asistenciou ročníka vyrovnal svoje maximum v drese Salt Lake z roku 2017, do konca základnej časti čaká Sounders ešte osem súbojov. Hral do 84. minúty.

Filip Kiss (Ittihad Kalba) 7,3

Po Európe a Amerike nechýba ani zástupca z Ázie. Kiss bol súčasťou remízovej bitky 2:2 proti Al-Wasl. Úspešnosť jeho prihrávok sa zastavila na 90 % (43/48), pripísal si kľúčový pas, päť úspešných dlhých lôpt, ale mimo iného i tri sklzy či tri fauly. Chodil do pozemných (6/10) i vzdušných súbojov (3/5), nevyhol sa žltej karte. Dvakrát pálil mimo brány.

Dominik Hollý (Jablonec) 7,7

Na jar sa v Jablonci rozohrával, teraz žiari. Tretím gólom v ligovom ročníku po asistencii krajana Nebylu vyrovnal hlavou na 1:1, bol súčasťou obratu na 2:1 na pôde pražského Bohemiansu. Hollý však jednu obrovskú šancu aj spálil, trikrát bol nedovolene zastavený. 

Útočníci

Erik Prekop (Ostrava) 7,7

Prvým gólom za Baník v českej najvyššej súťaži rozhodol o víťazstve nad Libercom 2:0. Išlo o peknú, ale predovšetkým rýchlu kombinačnú akciu. Vybojoval tri fauly, raz sa ocitol v ofsajde, ale mal aj úspešné dva driblingy. Darilo sa mu v súbojoch na zemi (5/7) i vo vzduchu (3/5).