Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava slovenských legionárov: Zámorský ťahúň Rusnák aj kat poľského lídra

Albert Rusnák sa dostal do skvelej formy, ktorú potvrdzuje v každom stretnutí svojho Seattlu.
Albert Rusnák sa dostal do skvelej formy, ktorú potvrdzuje v každom stretnutí svojho Seattlu.Melissa Levin / Zuma Press / Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 1. do 7. októbra predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Slovenskí legionári a ich výkon za uplynulý týždeň.
Slovenskí legionári a ich výkon za uplynulý týždeň.Flashscore

Brankár

Tomáš Frühwald (Bohemians) 7,3

Príležitosť medzi tromi žrďami Bohemians dostal po tretí raz v prebiehajúcom ročníku. Pražskému celku pomohol po štyroch ligových stretnutiach dokráčať k víťazstvu. Na štadióne Olomouca si pripísal kvarteto úspešných zákrokov, za jeho chrbát prešla iba jediná strela. Mužstvo z českej metropoly stále nemá pevne stanovenú jednotku, keďže porcia zápasov je takmer rovným dielom rozdelená medzi troch brankárov.

Obrancovia

Dávid Hancko (Feyenoord) 7,5

Feyenoord ešte v doterajších siedmich dueloch holandskej Eredivisie neprehral, pričom inkasoval totožný počet gólov. Lepšou defenzívou sa môžu pochváliť iba traja konkurenti. V domácom meraní síl proti Twente bol na základe hodnotenia druhým najlepším hráčom na ihrisku Dávid Hancko. O tom, že je jasnou voľbou trénera Briana Priskeho, niet akýchkoľvek pochýb.

Denis Vavro (Wolfsburg) 7,3

V siedmom kole si síce Denis Vavro oficiálne odkrútil premiéru v drese nového zamestnávateľa, no proti Bayeru Leverkusen strávil na trávniku len minútu. Vo víkendovej konfrontácii s Bochumom hral prvýkrát od začiatku. Slovenský stopér priniesol Wolfsburgu šťastie, keďže nemecký celok sa po dvoch výsledkových nezdaroch a jednej remíze opäť radoval z výhry.

Filip Vaško (Slovácko) 7,3

Od prestupu k našim západným susedom vynechal teraz už bývalý obranca Michaloviec len jediný súťažný zápas. Voľno dostal iba v pohárovom vystúpení so štvrtoligovým Kuřimom. Realizačný tím Slovácka dáva 25-ročnému futbalistovi pravidelne priestor, on im dôveru spláca zodpovednými výkonmi. Jeden taký, okorenený čistým štítom, predviedol proti Českým Budějoviciam. 

Stredopoliari

Albert Rusnák (Seattle) 8,6

Počas prvého októbrového týždňa naskočil košický odchovanec do dvoch duelov v rámci MLS, pričom oba zakončil ako najlepší muž stretnutia. Z hľadiska hodnotenia mu lepšie vyšlo to štvrtkové na pôde Vancouveru, keď ku gólu pridal aj asistenciu. Osobnú bilanciu si následne o ďalší presný zásah vylepšil v Colorade. Obe jeho trefy mali navyše prívlastok víťazné. 

Ondrej Duda (Verona) 8,0

Zo septembrového reprezentačného zrazu si odniesol zranenie, pre ktoré musel vynechať dve merania síl v rámci Serie A. Aby sa pomaly dostal do potrebného tempa, proti Comu odohral iba druhý polčas. Uplynulý víkend už však nechýbal v základnej zostave. V súboji s Veneziou bol súčasťou hry 79 minút. Hoci si do štatistík pripísal len žltú kartu, patril ku kľúčovým postavám pri triumfe 2:1. 

Stanislav Lobotka (Neapol) 7,3

Ťažko nájsť zápas, v ktorom by rodák z Trenčína podal zlý výkon. Priaznivci Neapola si nevedia predstaviť stred poľa bez slovenskej motorovej myši. A nečuduje sa tomu ani legendárny Cesc Fàbregas. "Prosím, dajte mi Lobotku! Mamma mia, fantastický hráč. Mohol by som hrať s 11 Lobotkami. On robí rozdiel, je svetová trieda," hovoril hlavný tréner Coma. Partenopei aj vďaka nemu momentálne patrí vedúca priečka tabuľky.

Sebastián Nebyla (Jablonec) 7,8

Jablonec vkročil do nového mesiaca pravou nohou a fantasticky sa naladil na reprezentačnú pauzu. Libercu nadelil päť kúskov, kanonáda navyše prišla na nepriateľskom území. Prispel k nej aj Sebastián Nebyla, ktorý sa po krátkej pauze vrátil do základnej jedenástky a otvoril si strelecký účet sezóny. 

Patrik Blahút (Slovácko) 7,7

V poradí 25. štart vo farbách Slovácka priniesol Patrikovi Blahútovi prvý gól. Desať minút pred záverečným hvizdom ním potvrdil víťazstvo s Českými Budějovicami. Krátko po oslave svoje miesto na trávniku prenechal kolegovi Petrovi Reinberkovi. Výraznou mierou sa však podieľal na trojbodovom zisku klubu z Uherského Hradišťa. 

Útočník

Samuel Mráz (Lublin) 8,0

Pred domácim vystúpením proti Motoru Lublin zakopol Lech Poznaň iba dvakrát, okrem toho bol vo všetkých prípadoch stopercentný. Aktuálny líder poľskej Ekstraklasy však našiel svojho kata, stal sa ním Samuel Mráz. Na otvárací presný zásah stretnutia dokázal odpovedať už po niekoľkých sekundách a po príchode z kabín zariadil nečakaný triumf nováčika nad veľkým favoritom. 

Erik Prekop (Ostrava) 7,3

Šesť streleckých pokusov vyslali futbalisti Baníka na brankára Mladej Boleslavi, ale ani jedna neroztrepotala sieť. Hrotový útočník Erik Prekop patril napriek bezgólovej remíze k najlepším hráčom Ostravy na ihrisku. Do duelu zasiahli takisto jeho slovenskí kolegovia Tomáš Rigo a Matúš Rusnák.