Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flick po remíze so Španielmi nesmútil: Som na hráčov hrdý

Flick po remíze so Španielmi nesmútil: Som na hráčov hrdý
Flick po remíze so Španielmi nesmútil: Som na hráčov hrdýProfimedia
Po vlne kritiky za prehru s Japonskom 1:2 sa futbalisti Nemecka dočkali slov chvály zo strany médií aj trénera. A to aj napriek tomu, že v nedeľňajšom zápase proti Španielsku na MS získali iba bod, ktorý zachraňovali až v 83. minúte.

Nerozhodný výsledok 1:1 mal pre nich mimoriadnu cenu, črtajúca sa prehra by im výrazne skomplikovala možnosti postupu do osemfinále.

Gól, ktorý výrazne zmenil nálady okolo nemeckého tímu, strelil 29-ročný útočník Niclas Füllkrug. Tréner Hansi Flick ho poslal na ihrisko v 70. minúte namiesto Thomasa Müllera za stavu 0:1.

"Museli sme niečo zmeniť a som rád, že som splnil to, čo sa odo mňa očakávalo. Nevyvíjalo sa to pre nás dobre, ale ukázali sme veľkú vôľu odčiniť výsledok s Japonskom. Stále sme v hre o postup a to je po druhom zápase najdôležitejšie," poznamenal Füllkrug, ktorý gólom odpovedal na zásah Španiela Álvara Moratu zo 62. minúty.

Nemci čelili po nečakanej prehre s Japonskom veľkej kritike a tlaku a proti Španielom, ktorí na úvod skupiny rozobrali Kostariku 7:0, ich nič ľahké nečakalo. Ani druhý duel sa pre nich nevyvíjal priaznivo, ale trojité striedanie v 70. minúte vyústilo do gólu Füllkruga. Tréner po zápase ocenil výkon, ktorý bol podľa neho výrazne lepší než proti Japonsku.

"Som na hráčov hrdý," poznamenal Flick a nadšenie z výkonu národného tímu prezentovali aj viaceré nemecké médiá. "Toto bol úplne iný nemecký tím. Tentoraz predviedol obetavý výkon. Tréner Flick veľmi dobre postavil základnú jedenástku a na rozdiel od zápasu s Japonskom spravil veľmi dobré rozhodnutia počas zápasu. Navyše trafil žolíka. K tomu aj správne koordinovaný pressing, ktorý nútil súpera k chybám," napísal renomovaný magazín Kicker.

Situácia v skupine je zamotaná.
Situácia v skupine je zamotaná.Flashscore

Nemci remízou v jednom z najväčších ťahákov doterajšieho priebehu MS zamotali E-skupinu natoľko, že pred jej záverečnými dvomi zápasmi majú šancu na postup všetky štyri tímy. Práve Nemci sú na tom bodovo najhoršie, keďže sú na 4. mieste a vo štvrtkovom zápase s Kostarikou (20:00) musia jednoznačne zvíťaziť.

V prípade, že potvrdia úlohu favorita a Japonci remizujú so Španielskom, bude dôležité skóre. To majú Nemci v porovnaní s ázijským tímom o jeden gól horšie. Nemecké víťazstvo v kombinácii s prehrou Japonska by znamenalo ich postup.

Španieli sú so štyrmi bodmi v komfortnejšej situácii, ale zatiaľ bez definitívnej istoty. "Remíza nás posunie do osemfinále a pravdepodobne aj k prvému miestu v skupine. My však budeme hrať na víťazstvo," poznamenal tréner Enrique.