Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzi prišli pred kľúčovým zápasom o ďalších hráčov, zoznam zranených sa rozrastá

Trénerovi Francúzska znepríjemňujú život zranenia reprezentantov.
Trénerovi Francúzska znepríjemňujú život zranenia reprezentantov.Profimedia
Tréner Francúzska Didier Deschamps uviedol, že obranca Jules Kounde (23) a brankár Mike Maignan (27) vynechajú nedeľňajšie stretnutie Ligy národov s Dánskom po tom, čo sa zranili pri víťazstve 2:0 nad Rakúskom.

Francúzi sa síce vo štvrtok tešili z dôležitého triumfu, no lodivod ich lavičky mal po polčase ďalší dôvod na vrásky. Zraneného Koundého už v 23. minúte musel nahradiť William Saliba a do zoznamu zranených sa onedlho pridal aj gólman Maignan. Brankár AC Miláno už do druhého polčasu nezasiahol, vystriedal ho kolega Alphonse Aréola.

"Jules mal problém so stehenným svalom a Mike s lýtkovým svalom. Na nedeľňajší zápas v Dánsku nebudú k dispozícii," povedal Deschamps. Kvôli zraneniam chýba Francúzsku viac ako tucet hráčov, pričom medzi kľúčovými absentérmi sú útočník Karim Benzema, brankár Hugo Lloris a stredopoliar Paul Pogba.

"Hráči sú pod veľkým tlakom vzhľadom na sled zápasov. Sú tu aj psychologické nároky. Prichádzame o ďalších dvoch hráčov...to je veľa. Ak by som o dva mesiace nemal žiadneho zraneného, bolo by to perfektné," vyjadril sa francúzsky kouč smerom k svetovému šampionátu.

Francúzsko, ktoré je vo svojej skupine Ligy národov s piatimi bodmi na treťom mieste, zohrá ďalší kľúčový duel 25. septembra na pôde Dánska. Na štvrtých Rakúšanov majú reprezentanti krajiny galského kohúta náskok len jediný bod, takže v Kodani si znova nemôžu dovoliť zaváhanie.