Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzska liga navrhla v spore Mbappého a PSG mediáciu, hráč to odmietol

Aktualizované
Mbappé v lete vymenil PSG za Real Madrid.
Mbappé v lete vymenil PSG za Real Madrid.AFP
Francúzska futbalová liga (LFP) ponúkla, že bude konať v úlohe sprostredkovateľa medzi Kylianom Mbappém (25) a PSG v ich spore o nevyplatené mzdy a bonusy pre útočníka. Futbalista však takúto možnosť odmietol.

Mbappé tvrdí, že PSG mu dlhuje 55 miliónov eur, ktorých sa mal podľa Parížanov mal vzdať ešte v auguste 2023. Kapitán Francúzska požaduje sumu, ktorá zahŕňa jeho podpisový bonus, ktorý mal dostať vo februári, tri posledné výplaty, ako aj "etický bonus" pokrývajúci toto obdobie.

Právnici zastupujúci obe strany sa stretli v stredu skoro ráno po tom, ako Mbappé, dnes už hráč Realu Madrid, postúpil svoj prípad právnemu výboru LFP. Liga následne predložila návrh na mediáciu.

"Paríž Saint-Germain je veľmi spokojný s dnešným dvojhodinovým vypočutím pred komisiou. Klub pripomenul, že hráč sa opakovane verejne i súkromne jasne zaviazal, čo treba rešpektovať, keďže mu klub počas siedmich fantastických rokov v Paríži poskytol bezprecedentné výhody. Vzhľadom na ústne a zdokumentované argumenty klubu komisia trvala na mediácii medzi stranami, o ktorú sa Paríž Saint-Germain usiluje už mnoho mesiacov. Komisia teraz vyzvala hráča, aby zvážil proces mediácie," uviedol klub vo vyhlásení podľa agentúry AFP.

Zástupcovia hráča s tým však nesúhlasia: "Aby sa vyhol povinnosti zaplatiť, klub sa snaží poukázať na nejakú tajnú dohodu, ktorej existenciu sa mu nepodarilo dokázať. Odmietli sme možnosť rokovania. Nemá zmysel dohadovať sa o nevyplatenej sume, ktorá je úplne zrejmá už pri pohľade na výplatnú pásku hráča," uvádza sa vo vyhlásení.