Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzsko futbalové zlato nezískalo, vo finále inkasovalo od Španielska päť gólov

Španielsko získalo futbalové zlato.
Španielsko získalo futbalové zlato.Profimedia
Futbalisti Španielska vyhrali finále olympijského futbalového turnaja mužov a získali zlaté medaily. Vo finále zdolali po predĺžení domáce Francúzsko.

Francúzsko - Španielsko 3:5 pp

Domáci výber mal ideálny vstup do zápasu, pretože v 11. minúte sa Millot dostal v šestnástke k odrazenej lopte a ľavačkou nachytal brankára Tenas. Oponent zo Španielska však okamžite odpovedal a bol z toho dokonca trojitý úder. Fermín López najskôr ostal voľný na osi pokutového územia, aby z prvej namieril k žrdi a potom pridal aj druhý gól.

Restes po centri Mirandu síce vystihol zakončenie zblízka od Ruiza, no barcelonský ofenzívny mladík bol pripravený na dorážku a spred prázdnej brány sa nemohol pomýliť. V 28. minúte sa parádnym zakončením z priameho kopu k žrdi prezentoval Álex Baena.

V nadstavenom čase úvodného dejstva Tenas bravúrne vytiahol hlavičku Matetu smerujúcu pod brvno a Olise iba o centimetre minul vzdialenejšiu tyč. Galský kohút pokračoval v stíhacej jazde aj po zmene strán, no šťastie pri ňom nestálo, nakoľko Koné opečiatkoval brvno.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ten istý hráč to skúsil aj strelou z diaľky, tú mu Tenas vytesnil. Iskierku nádeje pre domácich ešte vykresal Maghnes Akliouche, keďže jemným tečom dobre usmernil Oliseho. Francúzsko nakoniec dokázalo poslať duel do predĺženia. V nadstavení premenil pokutový kop Jean-Philippe Mateta.

Predĺženie však patrilo tímu z Pyrenejského polostrova. Hrdinom sa stal striedajúci Sergio Camello, ktorý sa trafil dvakrát a rozhodol. La Furia Roja zaznamenala zaujímavý míľnik, pretože v jednom roku vyhrala futbalové EURO a aj olympijské zlato.

Španielsko po roku 1992 získalo druhýkrát zlato na olympijskom futbalovom turnaji mužov, v zbierke má aj trikrát striebro. Francúzsko je druhý raz strieborné, zlato vyhralo v roku 1984.