Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzsko prešlo cez Egypt až po predĺžení, o domáce zlato si zahrá so Španielskom

Aktualizované
Španielsko otočilo skóre a postúpilo do finále.
Španielsko otočilo skóre a postúpilo do finále.Profimedia
Futbalisti Španielska sa stali prvými finalistami olympijského futbalového turnaja mužov, v semifinále zdolali Maroko. Doplnilo ich domáce Francúzsko, ktoré po predĺžení prešlo cez Egypt.

Maroko - Španielsko 1:2

Už po niekoľkých minútach sa zranil hlavný rozhodca Tantašev, do ktorého nešťastne narazil španielsky obranca Pubill, a tak ho musel nahradiť Nyberg zo Švédska. Stretnutie v prvom polčase neprinášalo veľa šancí a ani zakončení. Maroko sa dostalo do vedenia v 36. minúte, keď po faule Barriosa získalo pokutový kop.

Ten s prehľadom premenil na svoj šiesty gól na olympijskom turnaji útočník Soufiane Rahimi, čím potvrdil prvé miesto v tabuľke strelcov. Už štvrtý raz sa trafil z bieleho bodu. Ben Seghir mohol skóre zvýšiť, jeho strela z hranice pokutového územia išla centimetre nad.

Tesne pred koncom polčasu boxoval brankár Munir loptu iba pred seba a Baena opečiatkoval tyč. Marocký gólman musel zasahovať aj v druhom dejstve, jeho rukavice vyprášil tvrdou ranou z diaľky Barrios. Španielsko sa dočkalo vyrovnania v 65. minúte. Fermín López si našiel odrazenú loptu a poslal ju k tyči.

Vzápätí strela Richardsona išla o milimetre vedľa troch žrdí, a tak prišla otočka v skóre. Striedajúci Juanlu Sánchez si výborne nabehol na prihrávku Fermína a krížnou strelou od žrde poslal Španielsko do finále. La Furia Roja tak môže dosiahnuť zaujímavé double, keďže nedávno vyhrala EURO.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Francúzsko - Egypt 3:1 pp

V prvom polčase mal favorit viac z hry, ale na vyloženú šancu sa čakalo do jeho záveru, keď po rohovom kope opečiatkoval tyč Badé. Po zmene strán Lacazette trestuhodne voľný pred päťkou netrafil bránu a tak Francúzi pykali. V 62. minúte totiž Mahmoud Saber svojím prvým gólom po takmer roku poslal Egypt do vedenia.

Krásne sa v šestnástke uvoľnil cez dvojicu súperov a prudkou ranou nad rameno Restesa skóroval. Galský kohút hneď vrhol všetko do ofenzívy. Hlavičku Matetu skvele vytesnil Alaa a konštrukcia brány bola proti pokusom ako Lacazetta, tak aj Badého.

Domáci výber sa nakoniec vyrovnania dočkal v 83. minúte, keď sa presadil Jean-Philippe Mateta. Skvelou kolmicou ho do pokutového územia poslal Olise a útočník Crystal Palace sa zblízka nepomýlil. Predĺženie otvorila červená karta po druhej žltej pre Omara Fayeda a to sa ukázalo ako zlomový moment.

Sildillia totiž sklepol v šestnástke center z rohového kopu a osamotený Mateta zblízka rozhodol o postupe favorita do finále. Bol to jeho štvrtý presný zásah na turnaji. Poistku pridal strelou k žrdi Michael Olise, ktorý sa pod piatimi kruhmi priamo podieľal na šiestich góloch (2+4). Potom ešte trafil tyč.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Zápas o bronz medzi Egyptom a Marokom je na programe v Nantes vo štvrtok (8.8. o 17:00). Finále Francúzska so Španielskom hostí v piatok (9.8. o 18:00) parížsky Park princov.