Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fritz na ceste za tretím titulom v Eastbourne, Siniaková odstúpila z generálky

Siniaková nepokračuje v obhajobe titulu v Bad Homburgu.
Siniaková nepokračuje v obhajobe titulu v Bad Homburgu.AFP
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 27. júna?

21:30 - Paul Jubb v 24 rokoch zbiera prvé víťazstvá v kariére na významných podujatiach na najvyššom okruhu a na tráve na Malorke je už v semifinále. V napínavej štvrťfinálovej bitke britský talent odvrátil mečbal nasadenej jednotky Bena Sheltona a premenil až siedmu šancu na ukončenie zápasu. Američana zdolal 6:3, 3:6, 7:6 a pripísal si prvý skalp hráča TOP 50. V semifinále vyzve Sebastiana Ofnera.

21:10 - Viktorija Tomová odvrátila päť mečbalov v tajbrejku rozhodujúceho setu a vo štvrťfinále v Bad Homburgu po boji zdolala Annu Blinkovovú 2:6, 6:1, 7:6. Bulharka si zahrá štvrté semifinále na najvyššom okruhu v kariére a o prvé finále nastúpi proti Donne Vekičovej.

20:11 - Nasadená jednotka Taylor Fritz vo štvrťfinále v Eastbourne zdolal kvalifikanta Šang Ťün-čchenga v dvoch tajbrejkoch a pokračuje v útoku na tretí triumf na tomto mieste. Šampión z rokov 2019 a 2022 sa v semifinále stretne s lucky loserom Aleksandrom Vukičom.

18:20 - Emma Raducanuová síce v stredu získala prvý skalp hráčky TOP 10 na domácej pôde v Eastbourne, ale nedosiahla na štvrté semifinále v kariére na hlavnom okruhu. Bývalá šampiónka US Open prehrala vo štvrťfinále s vlaňajšou finalistkou Dariou Kasatkinovou jasne 2:6, 2:6. O vyrovnanie minuloročného výsledku bude Ruska bojovať proti Jasmine Paoliniovej (H2H 2:3).

18:18 - Caroline Wozniacká bojovala o prvé semifinále od januára 2020 na tráve v Bad Homburgu, ale duel s Emmou Navarrovou (6:4, 1:6, 0:1) musela skrečovať pre zranenie kolena. O druhé finále na okruhu WTA si Američanka, úradujúca šampiónka z januárového Hobartu, zahrá s Dianou Šnajderovou (H2H 0:1).

18:15 - Sebastian Ofner sa na Malorke dostal do prvého semifinále na tráve, čím skompletizoval semifinálové vystúpenia na vrcholnom okruhu na všetkých troch povrchoch. Rakúšan zdolal Alexa Michelsena 3:6, 7:5, 6:3 a bude sa snažiť o premiérové finále na tejto úrovni.

17:33 - Češka Karolína Muchová absolvovala v Eastbourne prvý turnaj po dlhej zdravotnej pauze od minuloročného US Open, avšak na štvrťfinále proti obhajkyni titulu Madison Keysovej nenastúpi. Bývalá svetová osmička a grandslamová finalistka ako dôvod uviedla pravé zápästie, ktoré jej operovali začiatkom tohto roka. Američanka sa o finále v zámorskej bitke stretne s Kanaďankou Leylah Fernandezovou.

17:29 - Aleksandar Vukic sa vo štvrťfinále v Eastbourne stretol s Jošihitom Nišiokom, s ktorým pred pár dňami prehral finále kvalifikácie na rovnakom podujatí. Tentoraz však na Japonca našiel recept a po výhre 6:3, 3:6, 7:6 postúpil do semifinále. Jeho prekážkou na ceste do druhého finále na podujatiach ATP v kariére bude dvojnásobný šampión a nasadená jednotka Taylor Fritz alebo Šang Ťün-čcheng.

16:32 - Talianka Jasmine Paoliniová zbiera na päťstovke v Eastbourne prvé triumfy na hlavnom okruhu na tráve. Finalistka nedávneho French Open vo štvrťfinále vyradila domácu Katie Boulterovú, ktorá vyhrala všetkých sedem predchádzajúcich zápasov odohraných na najrýchlejšom povrchu v tomto roku, 6:1, 7:6. 

16:03 - Gaël Monfils sa pri svojom debute na Malorke prebojoval po šiestoch rokoch do štvrťfinále na tráve, keď v zápase veteránov zdolal minuloročného finalistu a domácu nádej Roberta Bautistu-Aguta 6:3, 4:6, 6:4. O druhé finále na trávnatých dvorcoch v kariére (Eastbourne 2017) sa stretne s Alejandrom Tabilom (H2H 0:0).

Zostrih súboja Monfils - Bautista Agut.
Flashscore

15:26 - Diana Šnajderová a Paula Badosová si to v Bad Homburgu rozdali o prvé semifinále na trávnatých dvorcoch najvyššieho okruhu. Mladá Ruska zdolala bývalú svetovú dvojku 6:3, 7:6 a bude útočiť na tretie finále na turnajoch WTA. Jej súperkou v semifinálovej fáze bude Emma Navarrová alebo Caroline Wozniacká.

15:06 - Druhé semifinále v kariére na okruhu ATP si na britskej tráve v Eastbourne zahrá Max Purcell. Dvadsaťšesťročný Austrálčan si vo štvrťfinále poradil s Miomirom Kecmanovičom 6:3, 7:6 a o premiérové finále na vrcholnom turné sa stretne s domácou senzáciou Billym Harrisom (H2H 0:1).

14:38 - Billy Harris v 29 rokoch prekonáva kariérne míľniky. Brit si pred týždňom v londýnskom Queen's Clube zahral prvé štvrťfinále na najvyššom okruhu a na ďalšom domácom trávnatom podujatí v Eastbourne dokázal postúpiť už o kolo ďalej. Vo štvrťfinálovej fáze zdolal člena TOP 50 rebríčka Flavia Cobolliho 6:7, 7:6, 6:2. Teraz zaútočí na najväčšie finále kariéry proti Maxovi Purcellovi alebo Mimirovi Kecmanovičovi.

13:20 - Leylah Fernandezová si pred týždňom v Birminghame zahrala prvé štvrťfinále na trávnatých dvorcoch a teraz v Eastbourne opäť zlepšila svoje maximum na najrýchlejšom povrchu. Bývalá finalistka US Open zmietla domácu nádej Harriet Dartovú 6:2, 6:1 a o prvé tohtoročné finále sa stretne s Madison Keysovou alebo Karolínou Muchovou.

13:13 - Čech Jakub Menšík si na wimbledonskej generálke na Malorke pripísal prvé víťazstvá na trávnatých dvorcoch, ale v druhom štvrťfinále na okruhu ATP v kariére neuspel. V súboji o semifinále prehral 4:6, 4:6 s Alejandrom Tabilom, ktorý sa medzi najlepšiu štvoricu dostal piatykrát v tomto roku, pričom o finále si zahrá s Gaëlom Monfilsom alebo Robertom Bautistom.

Zostrih duelu Menšík - Tabilo.
Flashscore

12:44 - Kateřina Siniaková nebude pokračovať v obhajobe vlaňajšieho triumfu na tráve v Bad Homburgu. Minuloročná šampiónka pravdepodobne nechce riskovať zhoršenie zranenia pravej nohy pred Wimbledonom, ktoré utrpela pri pošmyknutí pred týždňom v Berlíne. Do semifinále generálky na grandslam tak automaticky poslala Donnu Vekičovú.

12:05 - Bývalá wimbledonská šampiónka a víťazka French Open Garbiñe Muguruzová bola vymenovaná za riaditeľku Turnaja majsteriek. Stala sa tak prvou bývalou hráčkou, ktorá prevzala vedenie záverečného podujatia sezóny, ktoré sa od tohto roku koná v Rijáde. Čítajte viac.