Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fritz s Dimitrovom do štvrťfinále. Vargová zavŕšila fantastický víkend, Martin s titulom

Fritz sa predstaví v ďalšom grandslamovom štvrťfinále.
Fritz sa predstaví v ďalšom grandslamovom štvrťfinále.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 1. septembra?

22:15 - Taylor Fritz na domácom US Open zdolal nórskeho finalistu z roku 2022 Caspera Ruuda 3:6, 6:4, 6:3, 6:2, získal jeho skalp na tretí pokus a postúpil do štvrťfinále na štvrtom z posledných piatich grandslamov. O premiérové semifinále na Majors sa 26-ročný Američan stretne buď s Nemcom Alexandrom Zverevom, alebo krajanom Brandonom Nakashimom.

22:00 - Grigor Dimitrov zdolal Rusa Andreja Rubľova 6:3, 7:6, 1:6, 3:6, 6:3 a po druhý raz v kariére postúpil do štvrťfinále US Open. Tridsaťtriročný Bulhar bude hrať s Francesom Tiafoem alebo Alexejom Popyrinom o svoje prvé grandslamové semifinále po piatich rokoch a vyrovnanie maxima na grandslamoch.

18:33 - Španielka Paula Badosová sa stala prvou štvrťfinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V osemfinále zdolala v pozícii nasadenej dvadsaťšestky Číňanku Wang Ja-fan hladko 6:1, 6:2. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti víťazke súboja medzi treťou nasadenou obhajkyňou titulu Američankou Coco Gauffovou a jej krajankou Emmou Navarrovou.

16:14 - Norbert Gombos má naďalej šancu na prienik do hlavnej fázy ATP Challengeru 100 v čínskom Šanghaji. Napriek tomu, že Slovák prvý set na harde prehral, následne otočil súboj so siedmym nasadeným Juhoafričanom Philipom Henningom a zvíťazil 3:6, 6:1, 7:5 za hodinu a 49 minút.

12:45 - Nina Vargová má za sebou nezabudnuteľný víkend. Stále iba 18-ročná Slovenka vyhrala štyri zápasy v priebehu soboty a nedele. V sobotu si zabezpečila postup do finále dvojhry na antukovom turnaji ITF W35 v rumunskom Brašove, aby v ňom v nedeľu v bitke ôsmej a jedenástej nasadenej hráčky porazila Rumunku Oanu Gavrilovú 6:0, 7:6. Vargová tak získala štvrtý kariérny titul z podujatí ITF v dvojhre, v sobotu pre zmenu oslavovala trofej vo štvorhre so Kseniou Laskutovou, keď spoločne v rozpätí niekoľkých zvládli semifinále aj finále.

12:04 - Finále antukového turnaja ITF M15 v rakúskej Viedni malo rýdzo slovenské zastúpenie. A skončilo sa bleskovo, iba za 59 minút, keď nenasadený Andrej Martin porazil osmičku pavúka Miloša Karola hladko 6:2, 6:1. Pre 34-ročného Martina išlo už o tretí titul z podujatí ITF od návratu na kurty v júni tohto roka. 

08:25 - Nenasadený Slovák Lukáš Pokorný zvládol prvé kolo kvalifikácie na hardovom ATP Challengeri 100 v čínskom Šanghaji, keď porazil piateho nasadeného Francúza Tristana Lamasineho 7:6, 6:3.

05:58 - Beatriz Haddadová Maiaová pri debute v 3. kole US Open deklasovala Rusku Annu Kalinskú 6:3, 6:1, keď od stavu 1:3 stratila len jeden gem, a s úderom polnoci v New Yorku oslavuje tretí postup do grandslamového osemfinále. Tam sa brazílska semifinalistka vlaňajšieho Roland Garros stretne s dvojnásobnou finalistkou Caroline Wozniackou z Dánska (H2H 0:0).

05:41 - Daniil Medvedev krátko pred polnocou vo Flushing Meadows zdolal Taliana Flavia Cobolliho 6:3, 6:4, 6:3 napriek tomu, že trikrát stratil podanie a využil len sedem z 20 brejkbalov, ale šiesty rok v rade nechýba v osemfinále US Open. Ruský šampión z roku 2021 a vlaňajší finalista sa tretíkrát v tejto sezóne stretne s Portugalčanom Nuno Borgesom (H2H 2:0).

04:08 - Svetovej desiatke Alexovi de Minaurovi sa na US Open darí na jeho prvom turnaji od odstúpenia z Wimbledonu pred štvrťfinálovým duelom pre zranenie bedrového kĺbu. Brita Dana Evansa zdolal 6:3, 6:7, 6:0, 6:0, pričom vo štvrtom sete stratil len tri loptičky, a štvrtýkrát sa v New Yorku prebojoval do osemfinále. O štvrté grandslamové štvrťfinále a vyrovnanie maxima na majors si 25-ročný Austrálčan zahrá s krajanom Jordanom Thompsonom (H2H 4:1).

02:55 - Svetová jednotka Iga Swiateková po rozpačitom úvodnom vystúpení na US Open naberá na obrátkach. Vo večernom zápase na Arthur Ashe Stadium zdolala Anastasiu Pavľučenkovovú 6:4, 6:2, pričom urobila len deväť nevynútených chýb, nečelila jedinému brejkbalu a bez straty setu postúpila štvrtý rok po sebe do osemfinále. Poľská šampiónka z roku 2022 sa tam stretne s ďalšou Ruskou Ľudmilou SamsonovouČítajte viac.

02:19 - Jakub Menšík skončil na US Open rovnako ako vlani pri grandslamovom debute v treťom kole a neprekonal svoje maximum na majors. Kým v predchádzajúcom dueli proti Tristanovi Schoolkateovi odvrátil dva mečbaly, proti Portugalčanovi Nuno Borgesovi deň pred oslavou 19. narodenín nevyužil tri mečbaly v rade a v dueli o postup do osemfinále prehral 7:6, 1:6, 6:3, 6:7, 0:6. 

00:14 - Tommy Paul porazil na US Open kanadského mladíka Gabriela Dialla 6:7, 6:3, 6:1, 7:6 a obhájil tak vlaňajšie osemfinále. O prvé štvrťfinále na domácom grandslame si 27-ročný Američan zahrá so svetovou jednotkou Jannikom Sinnerom (H2H 1:2).