Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výpoveď emailom a o päť minút dvanásť, Trabzonspor bude žalovať Meuniera

Meunier musí riešiť problém.
Meunier musí riešiť problém.Profimedia
Thomas Meunier (32) vinou svalového zranenia prišiel o majstrovstvá Európy, napriek tomu si našiel spôsob, ako na seba počas leta upozorniť. Belgický obranca rozviazal kontrakt s tureckým Trabzonsporom a urobil tak veľmi nezvyčajným spôsobom.

Krajný obranca do klubu prišiel vo februári z Dortmundu, vtedy podpisoval kontrakt platný do júna 2025 a jeho súčasťou bola klauzula, podľa ktorej sa futbalista mohol zo zmluvy vyviazať. Hraničným termínom bola noc zo šestnásteho na sedemnásteho júla a na prekvapenie všetkých v Trabzonspore, túto možnosť aj využil.

"S Thomasom Meunierom sme sa dohodli na zmluve a garantovali mu, že pochopíme, ak bude z rodinných dôvodov chcieť odísť do iného klubu, presnejšie to tu vysvetľovať nemôžem," vyhlásil prezident Ertuğrul Doğan.

"Nech už ide o kohokoľvek, mal by byť neustále v kontakte s vedením Trabzonsporu, ale včera večer, päť minút pred vypršaním termínu, sme od neho dostali email, ktorý nás sklamal. O 23:55 nás informoval o tom, že jednostranne ukončuje kontrakt. Už som kontaktoval právnikov a budeme bojovať za svoje práva. Budeme žalovať ako hráča, tak aj klub, do ktorého teraz zamieri," uistil šéf Trabzonsporu.

Meunier v Trabzonspore nastupoval pravidelne a na jar si na svoje konto stihol pripísať devätnásť súťažných štartov. Klubu gólom a siedmimi asistenciami pomohol ku konečnému tretiemu miestu v tureckej súťaži. Tamojšie médiá už minulý týždeň priniesli informácie o tom, že o jeho služby sa zaujímajú Rennes, Lille a AS Monaco.