Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pražská Slavia s Hromadom začala letnú prípravu, na odchode sú dvaja legionári

Súčasťou tímu je aj Jakub Hromada.
Súčasťou tímu je aj Jakub Hromada.slavia.cz
Futbalisti Slavie Praha odcestovali na prvé z dvoch sústredení v Rakúsku, kde začnú letnú prípravu. Na prevažne kondičný kemp s druhým tímom minulej sezóny neodcestovali stredopoliari Ibrahim Traoré (34) a Ewerton (26), ktorí majú z Edenu namierené do iných klubov. V kádri chýbajú aj niektorí reprezentanti, preto tréner Jindřich Trpišovský (47) zobral do tímu niekoľko mladíkov.

Traoré pôsobí v Slavii od septembra 2018 a získal s ňou tri ligové tituly, v poslednom čase však defenzívny záložník z Pobrežia Slonoviny pravidelne nenastupoval. Podľa klubového webu vedenie finalizuje rokovania o jeho odchode, no po skončení hráčskej kariéry by Traoré mohol v Slavii pôsobiť na inom poste.

Ewerton opustí Slaviu už po jednom roku. Brazílsky ofenzívny univerzál prišiel vlani z Mladej Boleslavi s veľkými očakávaniami, no hneď na začiatku angažmánu utrpel zranenie a na jar za A-tím prakticky nehral.

Úradujúci vicemajster odišiel na sústredenie do Rakúska bez reprezentantov vrátane zatiaľ jedinej letnej posily, útočníka Mojmíra Chytila. Podľa médií sa pražský tím obzerá po niekoľkých ďalších hráčoch na čele s nórskym stredopoliarom Conradom Wallemom, príchod žiadneho z nich ale zatiaľ nebol potvrdený.

Do Aigenu odcestovalo päť brankárov a 19 hráčov do poľa vrátane mládežníckych hráčov.
Do Aigenu odcestovalo päť brankárov a 19 hráčov do poľa vrátane mládežníckych hráčov.@slaviaofficial

Na prvom tréningovom kempe v Rakúsku sa predstaví 19 hráčov do poľa a päť brankárov. Medzi nimi aj člen širšieho reprezentačného kádra Slovenska Jakub Hromada. Na sústredení ale chýba jeho kolega Ivan Schranz, ktorý je aktuálne súčasťou výberu Francesca Calzonu.

"Červeno-bieli" budú do budúcej nedele trénovať v Aigene, potom strávia týždeň v Prahe a 1. júla sa vydajú do Rakúska na druhý herný kemp.

"Káder bol zložený s ohľadom na prebiehajúce reprezentačné akcie, kde máme veľa hráčov. Pripoja sa k nám postupne počas týždňa, keď budeme trénovať v Prahe. Na herné sústredenie odchádzame kompletní," citoval klubový web asistenta trénera Jaroslava Köstla.

"Teraz sme zobrali mladých chlapcov. Všetci ukázali dobrú výkonnosť nielen na jar, sledujeme ich už dlhší čas. Veríme, že to pre nich bude cenná skúsenosť, aby si vyskúšali prípravu ligového mužstva. Možno sa niektorí ukážu a predajú svoj potenciál tak, že pocestujú aj na herný kemp," dodal.