Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern sa pomaly pripravuje na Neuerov odchod, sleduje mladíka z Kolína

Urbig by v budúcnosti mohol posilniť Bayern.
Urbig by v budúcnosti mohol posilniť Bayern.Ralf Treese / Zuma Press / Profimedia
Podľa renomovaného futbalového novinára Floriana Plettenberga je brankár Jonas Urbig (21) v hľadáčiku Bayernu Mníchov. Nemecký gigant sa bude musieť v blízkej budúcnosti zmieriť s tým, že dlhoročná opora Manuel Neuer (38) zamieri do športového dôchodku. Prvý menovaný má so svojím súčasným zamestnávateľom, druholigovým Kolínom nad Rýnom, platnú zmluvu až do leta 2026.

Veľmi talentovaný brankár zatiaľ údajne vylúčil predĺženie zmluvy, takže Kolín bude podľa Plettenberga nútený ho po skončení aktuálnej sezóny predať, aby oňho neprišiel zadarmo. Redaktor Sky si myslí, že prestupová čiastka by sa mohla pohybovať od 5 do 7 miliónov eur.

Urbig je v pri Rýne zvyknutý a v tíme pôsobí od roku 2012. Po dvoch úspešných hosťovaniach (Jahn Regensburg, Greuther Fürth) sa 21-ročný rodák z Euskirchenu stal kolínskou brankárskou jednotkou. V tomto ročníku odohral osem ligových zápasov, inkasoval 13 gólov a udržal dve čisté kontá.

Hlavný tréner Gerhard Struber preferuje útočný a riskantný futbal, preto sa Urbig často objavuje aj na poste libera. Žiadny iný druholigový brankár nezachytil v tejto sezóne viac prihrávok súpera do pokutového územia ako on.

Jeho moderný štýl hry z neho robí ideálneho nástupcu Manuela Neuera. Tomu končí zmluva budúce leto, predĺženie je možné, ale v žiadnom prípade ešte nie je hotovou vecou. Ostrieľaný ochranca priestoru medzi tromi žrďami v posledných rokoch trpel častými zraneniami, čo viedlo vedenie Bayernu k úvahám.

Štatistiky Jonasa Urbiga.
Štatistiky Jonasa Urbiga.Flashscore

Okrem Urbiga sa ako o možných nástupcoch Neuera uvažuje aj o Alexandrovi Nübelovi (momentálne na hosťovaní vo VfB Stuttgart) a Izraelčanovi Danielovi Peretzovi.