Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bénes späť na produktívnej vlne, výhru Hamburgu dirigoval gólom a dvomi asistenciami

Bénes bol opäť raz hrdinom hamburského SV.
Bénes bol opäť raz hrdinom hamburského SV.Profimedia
Slovenský stredopoliar László Bénes (26) sa podieľal na triumfe Hamburgu nad Wehenom v 2. nemeckej Bundeslige gólom a dvomi asistenciami.

Hamburg - Wehen 3:0

Bénes prv asistoval na otvárací zásah Mira Muheima v 33. minúte, aby sám poistil vedenie krátko po zmene strán. V záverečnej desaťminútovke nabíjal na trefu Ransfordovi-Yeboahovi Königsdörfferovi, za čo si vyslúžil známku 8,9 a status hráča zápasu podľa Flashscore.

Rozdal celkovo päť kľúčových prihrávok, vytvoril dve veľké šance. Vyhral tiež tri osobné súboje zo štyroch, trikrát bol faulovaný, mal 58 dotykov s loptou, no rovnako ju 19-krát stratil.

Pre rodáka z Dunajskej Stredy išlo o 12. gól v súťaži, za čo mu patrí siedma priečka v tabuľke kanonierov. Počet asistencií zaokrúhlil na 10, čo z neho robí najlepšieho nahrávača. V kombinácii gólov a prihrávok mu patrí druhé miesto za Marcelom Hartelom z tímu mestského rivala St. Pauli, ktorý sa priamo podieľal na 23 zásahoch (14+9).

Člen slovenskej reprezentácie sa presadil prvý raz od 9. februára, keď videl v závere stretnutia červenú kartu. Pre trest nehral tri duely (Hamburg postupne remizoval, vyhral a prehral), aby bol po návrate členom základnej zostavy pri porážke na pôde Düsseldorfu 0:2.

Aj z tohto dôvodu sa SV pohybuje až na tretej priečke 2. Bundesligy so 44 bodmi. Na priamy postup stráca osem kôl pred koncom päť bodov na druhý Holstein Kiel

Situácia na čele 2. Bundesligy.
Situácia na čele 2. Bundesligy.Flashscore