Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cieľ je jasný. Bénes má v Hamburgu nového trénera, mužstvo preberá Baumgart

Slovenský futbalista bude zarezávať pod novým koučom.
Slovenský futbalista bude zarezávať pod novým koučom.Profimedia
Steffen Baumgart sa stal novým trénerom futbalistov Hamburgeru SV. Nemecký druholigový klub, v ktorom pôsobí aj slovenský stredopoliar László Bénes (26), angažoval 52-ročného kouča po odvolaní Tima Waltera (48). Jeho hlavnou úlohou má byť postup do najvyššej súťaže.

Baumgart by mal prevziať tím už na utorkovom tréningu, prvý zápas ho čaká v nedeľu proti Elversbergu. Podľa denníka Bild podpísal nový tréner zmluvu do roku 2025. "Steffen Baumgart je známy svojimi emocionálne podmanivými spôsobmi. Musíme udržať oheň, ktorý sme zapálili a pokračovať ďalej za naším cieľom," uviedol člen predstavenstva klubu Jonas Boldt.

Šesťnásobný nemecký majster si dáva za cieľ postúpiť do najvyššej súťaže, kde sa naposledy predstavil v sezóne 2017/2018. Hamburg momentálne figuruje na tretej priečke tabuľky, na vedúce St. Pauli má sedembodové manko, za druhým Kielom zaostáva o štyri body. "Naozaj sa teším, že tu budem. Je to veľká výzva. Okamžite začnem pracovať, cieľ je jasný - postup," citovala Baumgarta agentúra DPA.

Baumgart v decembri skončil na lavičke prvoligového Kolína, ktorý bol v tom čase na predposlednom mieste tabuľky. V rokoch 2017 až 2021 pôsobil v SC Paderborn, v priebehu dvoch sezón doviedol tím z tretej ligy až do najvyššej súťaže. V minulosti sa Nemec už niekoľkokrát vyjadril, že je fanúšikom Hamburgu.