Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

K výbornému výkonu chýbala čerešnička. Bénes zariadil vyrovnanie, ale v nadstavení zlyhal

Rozhodujúci moment z ôsmej nadstavenej minúty. Bénes penaltu nepremenil.
Rozhodujúci moment z ôsmej nadstavenej minúty. Bénes penaltu nepremenil.Profimedia
Zdalo sa, že sa Hamburg vrátil na víťaznú vlnu, keď po dvoch prehrách dokázal v predchádzajúcom kole zabodovať s Dusseldorfom naplno. Lenže v 9. kole 2. Bundesligy nedokázal zužitkovať prevahu, dominanciu na ihrisku trápiaceho sa Wehenu a iba remizoval.

Wehen - Hamburg 1:1

Na trávniku opäť nechýbal László Bénes. Od trénera Waltera dostal plnú minutáž a patril k lídrom tímu. Krátko po polhodine hry mohol otvoriť skóre, no spoza pokutového územia mieril do brvna. Hamburg mal prevahu s loptou na kopačke i v streleckých štatistikách, no vo finálnej fáze sa nevedel presadiť. Desať minút pred koncom prišiel trest. Domáci šokovali hostí po rohovom kope. 

Viedli iba deväť minút, pretože po asistencii Bénesa vyrovnal Muheim. Pre 26-ročného Slováka to bola štvrtá gólová prihrávka. Na konte má aj šesť presných zásahov. A mohol mať sedem. Najskôr po jeho štandardke v 96. minúte takmer rozhodol Glatzel, no blysol sa brankár Stritzel. Slovenský reprezentant zakrátko rozohral roh a po ňom Wehen sfauloval v pokutovom území Pheraia. 

Bénes si drží výborné čísla
Bénes si drží výborné číslaFlashscore

László Bénes si ako líder Hamburgu postavil loptu na biely bod, no kým v predchádzajúcom kole sa nemýlil, tentoraz zlyhal - loptu namieril do brvna. Bola to jeho prvá zahodená penalta v sezóne, predtým tri premenil. Naposledy sa mýlil v minulom ročníku v marci proti Dusseldorfu pri remíze 2:2. Vo Flashscore známkovaní si dostal hodnotenie 7,5, čím sa zaradil k najlepším z Hamburgu. Za ôsme kolo si vyslúžil nomináciu aj popri najlepších slovenských legionároch. V Nemecku sa do ideálnej zostavy dostal trikrát. 

Tabuľka 2. Bundesligy
Tabuľka 2. BundesligyFlashscore