Klose je novým trénerom Norimbergu. Hneď sme si padli do oka, priznal bývalý kanonier

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klose je novým trénerom Norimbergu. Hneď sme si padli do oka, priznal bývalý kanonier

Kloseho čaká druhý trénerský angažmán v profesionálnom futbale.
Kloseho čaká druhý trénerský angažmán v profesionálnom futbale.Profimedia
Druholigový nemecký celok z Norimbergu má nového trénera. Stal sa ním Miroslav Klose (46), ktorý s klubom podpísal zmluvu s neznámou dĺžkou. V minulosti pôsobil ako asistent pri nemeckom národnom tíme, pracoval aj v Bayerne pri mládežníckych kategóriách, naposledy v roku 2023 viedol Altach. Klose bude v 2. Bundeslige trénerským debutantom.

Klose na tlačovej konferencii uviedol: "Stretli sme sa asi pred týždňom a hneď sme si padli do oka. Hodnoty, ktoré klub zastáva, zodpovedajú aj mojim predstavám. Okamžite som mal z tej práce dobrý pocit." 

Následne bývalý reprezentant doplnil: "Opísal by som sa ako pozitívny človek. Chcem chalanom zdeliť, že tu môžu urobiť ďalší krok. Na oplátku im podám nielen jednu, ale obe ruky."

Športový riaditeľ Joti Chatzialexiou medzitým potvrdil, že kontrakt bude spočiatku platiť dva roky. "S Mirom sa poznám už dlho. Vážil som si ho ako hráča, bol to vodca a vzor. Poznám ho však aj ako trénera a videl som, s akou vášňou a zmyslom pre detail hráčov rozvíja."

Prvý tréning absolvuje Klose 24. júna, keď Norimberg začne predsezónnu prípravu. Zatiaľ nie je jasné, ako bude vyzerať zvyšok trénerského štábu. "Na novú sezónu chceme zostaviť realizačný tím, v ktorom budú môcť Miro a jeho kolegovia naplno rozvinúť svoje kvality," vravel Chatzialexiou pre klubový web.