Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oslávia Košice postup s predstihom a doma? Pomôcť im môže nováčik zo severu

Košičania sa naposledy tešili doma proti Púchovu. Oslávia v piatok aj postup do Fortuna ligy?
Košičania sa naposledy tešili doma proti Púchovu. Oslávia v piatok aj postup do Fortuna ligy?FC Košice/Šimon Pavlišin
Druhá najvyššia futbalová súťaž na Slovensku môže spoznať víťaza (a zároveň postupujúceho do Fortuna ligy) už po 29. kole. To isté môže platiť aj o dvoch zostupujúcich celkoch do III. ligy. Predposledný hrací deň súťaže má na programe osem zápasov s hromadným výkopom o 17:00. Kto a s kým si zmeria sily?

Košice môžu oslavovať doma

Ešte dva týždne dozadu sa to zdalo ako utópia, teraz je to blízko k realite. FC Košice môže po štyroch rokoch v II. lige spečatiť priamy postup medzi slovenskú elitu. A to navyše na domácej pôde, kde privíta nováčika z Myjavy. 

"Súper určite nepríde odovzdaný, práve naopak - bez tlaku a s chuťou zahrať si futbal. Hovorím to však stále, verím nášmu mužstvu a som presvedčený, že kvalita je na našej strane. Dôležitá bude efektivita, určite nám pomôže, ak strelíme gól v úvode stretnutia. Na druhej strane musíme zostať pokojní a trpezliví, šance si určite vypracujeme a ja verím, že sa dokážeme presadiť,“ citovala stránka fckosice.sk kapitána Erika Pačindu. 

Košičanom k prvému miestu dopomohli aj zákroky Matúša Kiru.
Košičanom k prvému miestu dopomohli aj zákroky Matúša Kiru.FC Košice/Šimon Pavlišin

Prehľad zápasu Košice - Myjava

Práve Pačinda otváral skóre posledného duelu východniarov na pôde rezervy Slovana. Favorit ho aj napriek nasadeniu troch hráčov z "Áčka" úradujúceho majstra Slovenska zdolal 3:0.

Už v stredu večer Košičania informovali o predaní viac ako troch tisíc vstupeniek na piatkové stretnutie. Atmosféra bude výborná a môže byť ešte lepšia, ak domáci zaberú trojbodovo a pritom v paralelne hranom súboji najväčší rival zo Šariša nezvíťazí...

Prešov musí bezpodmienečne vyhrať

Ak chce Prešov zostať v hre o prvé miesto, musí v Dolnom Kubíne brať rovnako tri body. Ľahké to mať nebude, pretože nováčik zo severu Slovenska na jar v domácich podmienkach ešte neprehral. Hostia, na druhej strane, nedali gól 183 minút riadneho hracieho času (bez nadstavení).

Prehľad zápasu Dolný Kubín - Prešov

Program 29. kola.
Program 29. kola.Flashscore

Cez týždeň sa v médiách objavili správy o snahe motivovať súpera. Ozvať sa mali Košičania Považskobystričanom, ktorí minulú sobotu porazili Prešov 1:0. Hovorilo sa aj o údajnom úsilí Tatrana ovplyvniť zostavu rezervy Slovana proti už aktuálnemu lídrovi tabuľky. Vedenie oboch klubov z východu možné obvinenia smerujúce do vlastných radov dementovalo a zodpovednosť hodilo na protivníka.

Pravdou ale je, že strelný prach zvlhol u "koňarov", nie u "vraňarov". A bez gólu sa triumfovať nedá.

Damoklov meč nad Dubnicou a Račou

Tradičný celok z Považia mohol vypadnúť do III. ligy už pred týždňom, ale jeho konkurenti v boji o udržanie nie a nie vyhrať. Podarilo sa to iba trinástemu Humennému, ktoré má k záchrane najbližšie, ale stále nemá nič isté (k definitívnej istote potrebuje dva body z dvoch duelov).

Dubnica stojí pred piatkom s jasným verdiktom - potrebuje získať šesť bodov zo šiestich a zároveň dúfať v zaváhania štrnásteho Dolného Kubína (nesmie získať už ani bod) a pätnástej Rače (ideálny scenár jedna remíza). 

Minimálne jeden zo zostupujúcich tímov vzíde z trojice Dubnica, Rača, Dolný Kubín.
Minimálne jeden zo zostupujúcich tímov vzíde z trojice Dubnica, Rača, Dolný Kubín.Flashscore

Aj z tohto vyplýva, že reálnejšie to vyzerá na zostup Dubničanov a jedného z dvojice nováčikov. Ak by Rača nezískala ani bod a Dolnokubínčania by remizovali, nielenže by sa zachránili, ale zároveň by priamy postup poslali do Košíc (v prípade, ak východniari doma triumfujú nad Myjavou).

Áno, scenárov je mnoho a už sa to zauzľuje, ale to je krása futbalu.

Aj preto s nami sledujte vývoj II. ligy od 17:00.