Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juan Mata pripravený na kariérny reštart, po Japonsku zakotvil v Austrálii

Juan Mata bude vo svojej kariére pokračovať v Austrálii.
Juan Mata bude vo svojej kariére pokračovať v Austrálii. David Gray / AFP
Juan Mata (36) v sobotu zmietol obavy týkajúce sa jeho kondície. Bývalý stredopoliar Chelsea či Manchestru United je presvedčený, že sa v novom klube Western Sydnes Wanderers presadí.

Majster sveta so Španielskom podpísal ročnú zmluvu s tímom A-League po odchode z japonského mužstva Vissel Kobe, v ktorého drese sa v minulej sezóne objavil len raz. Keď sa novinári opýtali prečo, futbalista iba odvrkol, že je za tým dlhý príbeh.

"Z osobného hľadiska bolo frustrujúce, nedostával som na ihrisku toľko času, koľko som očakával“ dodal Juan Mata po príchode do Sydney. Podľa vlastných slov sa po konci ročníka udržiaval vo forme s dánskym klubom FC Nordsjaelland.

"Som pripravený na návrat, veľmi túžim byť na ihrisku. Cítim sa dobre a som presvedčený, že to bude dobrá sezóna. Mám veľké šťastie, že som mal takú kariéru, akú som mal. Stále som však hladný po niečom viac, aby som si naďalej užíval futbal. S týmto klubom chcem naďalej vyhrávať trofeje," objasnil osobné ambície niekdajší reprezentant La Furia Roja. 

Mata so Španielskom triumfoval na MS 2010 a o dva roky neskôr sa stal so svojou krajinou majstrom Európy. S Chelsea vyhral Ligu majstrov. S londýnskym klubom a Manchestrom United následne ešte dokráčal na vrchol aj v rámci Európskej ligy.

Štatistiky Juana Matu z posledných sezón.
Štatistiky Juana Matu z posledných sezón.Flashscore