Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Individuálne rekordy ma už nezaujímajú, hovorí Ronaldo. Myslí len na tímové úspechy

Ronaldo oslavuje gól v drese Al-Nassru.
Ronaldo oslavuje gól v drese Al-Nassru.REUTERS / Hamad I Mohammed
Cristiano Ronaldo (39) trvá na tom, že sa na sklonku kariéry sústredí skôr na to, aby bol perfektným členom tímu v saudskoarabskom Al-Nassr, než na zbieranie ďalších individuálnych ocenení.

Útočník, ktorý päťkrát získal ocenenie Zlatá lopta, skóroval pri víťazstve Al-Nassru nad katarským Al-Rayyanom 2:1 v pondelkovom zápase Ligy majstrov AFC.

Bolo to štvrté po sebe idúce víťazstvo klubu vo všetkých súťažiach pod vedením nového trénera Stefana Pioliho, ktorý minulý mesiac nahradil Luisa Castra.

"Bol to silný a ťažký zápas ako všetky duely v Lige majstrov AFC, ale najdôležitejšie je, že sme si vytvorili veľa šancí a dobre sme bránili, aby sme súperovi zabránili ľahko si vytvárať príležitosti," povedal Ronaldo na tlačovej konferencii.

"Už nie je dôležité, či som najlepší alebo nie, to ma už nezaujíma. Pre hráča je dobré strieľať góly, ale pre mňa je lepšie, keď tím vyhráva. Zvykol som si prekonávať rekordy a už ich nevyhľadávam. Najdôležitejšie je pre mňa teraz užívať si a pomáhať Al-Nassru a mojim spoluhráčom vyhrávať."

Ronaldo sa v máji minulého roka stal s 35 gólmi najlepším strelcom v jednej sezóne v Saudi Pro League. Kapitán Portugalska minulý mesiac strelil aj svoj 901. zásah v kariére pri víťazstve 2:1 nad Škótskom v Lige národov.

"Môj gól proti Al Rayyanu bol iný a dôležitý, pretože môj otec by z neho mal radosť, keby bol nažive, keďže dnes (včera) má narodeniny," dodal bývalý útočník Realu Madrid, Juventusu a Manchestru United.