Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kóma a vážne zdravotné problémy sú minulosťou. Rico oslávil návrat k futbalu výhrou

Rico si zachytal po poriadne dlhej dobe.
Rico si zachytal po poriadne dlhej dobe.ANP / ddp USA / Profimedia
Sezóna 2024/25 je stále ešte len na začiatku, za jedného z jej najväčších víťazov však môže byť už teraz označený Sergio Rico. Tridsaťjedenročný španielsky brankár sa po vážnych zdravotných problémoch dokázal vrátiť medzi tri tyče.

Rico koncom mája 2023 vystrašil celú futbalovú verejnosť, keď ešte ako kmeňový hráč PSG spadol z koňa. Pri páde sa udrel do hlavy a lekári ho 19 dní udržovali v umelom spánku, krátko po prebudení mu navyše museli byť opätovne nasadené sedatíva. V kóme nakoniec strávil 26 dní, hospitalizovaný bol až 86 dní.

Po dlhej rehabilitácii sa v polovici apríla 2024 vrátil k plnému tréningu, koncom septembra sa dohodol na angažmáne v katarskom celku Al-Gharafa a v utorok nastúpil na súboj ázijskej Ligy majstrov proti Al Ainu. Jeho zamestnávateľ vyhral 4:2 a vinou gólmana nepadol ani jeden gól - najprv inkasoval z pokutového kopu a príliš veľkú šancu nemal ani v 66. minúte, keď ho delovkou z malého vápna prekonal Soufiane Rahimi.

"Moje prvé myšlienky po prebudení smerovali k futbalu. Pamätal som si všetko, svoju ženu, rodinu i priateľov. V nemocnici som strávil skoro tri mesiace, v ruke som mal zavedenú hadičku... Bál som sa, že sa k futbalu už nikdy nevrátim, hneď som sa na to pýtal doktora," spomínal.

Rico v minulosti chytal za Fulham i Sevillu a v septembri 2019 zamieril do Paríža pôvodne na hosťovanie, ktoré následne bolo zmenené na prestup za šesť miliónov eur. Po väčšinu francúzskeho pôsobenia plnil úlohu náhradníka, aj tak má vo svojej zbierke tri francúzske tituly a so Sevillou hneď trikrát triumfoval v Európskej lige.

Na jar 2022 hosťoval na Malorke a 7. mája 2022 si na svoje konto pripísal donedávna posledný štart, na ten ďalší si musel počkať dlhých 878 dní. "Vrátil som sa k futbalu a zase vyhrávam. Ďakujem všetkým fanúšikom za ich podporu, toto je prvá výhra z dlhého radu," sľúbil.