Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neymar sa po roku vrátil na futbalové trávniky, pri divokej prestrelke takmer skóroval

Neymar sa po roku vrátil na futbalové trávniky.
Neymar sa po roku vrátil na futbalové trávniky.Francois Nel / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Brazílsky futbalista Neymar (32) sa takmer na deň presne po roku vrátil po vážnom zranení kolena na futbalové trávniky. V pondelok odohral záverečné minúty stretnutia ázijskej Ligy majstrov pri výhre jeho Al-Hilalu proti Al-Ainu zo Spojených Arabských Emirátov.

Saudskoarabský majster uspel v divokej prestrelke na trávniku súpera 5:4. Neymar nastúpil v 77. minúte za stavu 5:3, v závere ešte Rahimi pečatil svoj hetrik. Al-Hilal sa priebežne nachádza na prvom mieste tabuľky ázijskej Ligy majstrov. Brazílčan takmer skóroval, ale jeho zakončenie ľavačkou tesne minulo priestor brány.

Hviezdny futbalista nehral od 17. októbra 2023, keď si vážne zranil koleno v kvalifikačnom zápase o postup na MS medzi jeho Brazíliou a Uruguajom. Neymar následne podstúpil operáciu a absolvoval náročnú rekonvalescenciu. Pred týmto momentom stihol po prestupe z PSG do Al-Hilalu odohrať len päť zápasov s bilanciou 1+2.

Tento duel by mal byť len jedným z mála, do ktorého bude môcť odchovanec Santosu zasiahnuť. Neymar totiž nie je na súpiske svojho tímu pre najvyššiu ligovú súťaž, takže do konca kalendárneho roka 2024 môže naskočiť iba v Lige majstrov a Kráľovskom pohári.

Al-Ain - Al-Hilal 4:5