Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neymar zlomil strelecké prekliatie v novom drese, Al-Hilal s výhrou v ázijskej LM

Hviezdy Al-Hilalu mali dôvod na oslavu.
Hviezdy Al-Hilalu mali dôvod na oslavu.Reuters
Neymar (31) strelil v utorok svoj prvý gól od svojho prestupu do Saudskej Arábie, keď Al-Hilal porazil iránsky tím Nassaji Mazandaran na teheránskom štadióne Azadi v skupinovej fáze ázijskej Ligy majstrov

Brazílčan, ktorý v lete prestúpil z PSG do klubu zo Saudi Pro League za 90 miliónov eur, sa presadil v stretnutí plnom incidentov, v ktorom sa oba tímy sedem minút pred koncom prvého polčasu oslabili vylúčením.

Aleksandar Mitrovič poslal saudskoarabský tím do vedenia už v 18. minúte, potom rozhodca Ma Ning ukázal červenú kartu hráčovi Al-Hilalu a po šarvátke a konzultácii s videom poslal do sprchy aj futbalistu z domácich radov.

Neymar zdvojnásobil vedenie mužstva perfektne načasovaným zásahom ľavačkou v 58. minúte, náhradník Saleh Al Shehri v nadstavenom čase spečatil pohodlné víťazstvo.

Víťazstvo bolo pre Al-Hilal prvým v skupinovej fáze kontinentálnej súťaže v tejto sezóne po tom, čo štvornásobní majstri začali svoju sezónu remízou s Navbahorom. Tento uzbecký káder podporil svoj prvý výsledok víťazstvom 3:0 nad Mumbai City a pripojil sa na vrchol skupiny D so štyrmi bodmi.

Al-Ain zo Spojených arabských emirátov sa dostal na prvé miesto v skupine A vďaka víťazstvu 4:2 nad turkménskym Ahalom, uzbecký Pakhtakor prehral s tímom Al-Fateh.

Víťazi v každej z 10 štvorčlenných skupín majú istotu postupu medzi posledných 16 celkov, zvyšné miesta obsadia tri tímy z východu i západu kontinentu s najlepšími výsledkami.

Tabuľka skupiny A ázijskej LM
Tabuľka skupiny A ázijskej LMFlashscore