Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obrat v hodine dvanástej. Ronaldo takmer prišiel o účasť v prestížnej súťaži

Cristiano Ronaldo asistoval pri štvrtom góle zápasu.
Cristiano Ronaldo asistoval pri štvrtom góle zápasu.Profimedia
Saudskoarabský tím Al-Nassr sa v utorok v Rijáde pri víťazstve 4:2 nad Šabáb Al-Ahli zo Spojených arabských emirátov presadil dvakrát v nadstavenom čase. Vďaka víťazstvu vo finále kvalifikácie prakticky v "hodine dvanástej" si zabezpečil účasť v skupinovej fáze ázijskej Ligy majstrov.

Al-Nassr - Šabáb Al-Ahli 4:2

Talisca poslal Al-Nassr do vedenia v 11. minúte, keď hlavičkoval po rohu Marcela Brozoviča. Boli to však góly v 18. a 46. minúte od Yahya Al-Ghassaniho, ktoré posunuli vicemajstrov z roku 2015 do vedenia, čím nechali Saudov v ohrození vypadnutia zo súťaže.

Sultan Al-Ghannam však v 88. minúte hlavičkou vyrovnal skóre a Talisca v piatej minúte nadstaveného času svojím druhým zásahom vrátil Al-Nassru vedenie. Brozovič potom o dve minúty neskôr spečatil víťazstvo strelou z hranice pokutového územia, čím potvrdil miesto klubu vo štvrtkovom žrebovaní skupinovej fázy.

Cristiano Ronaldo sa v druhom stretnutí v rade nepresadil, avšak prihrával na konečný gól stretnutia. Naposledy sa Portugalčan tešil z gólu 12. augusta vo finále Arabského pohára majstrov, pričom po zápase sa spomínala možná absencia najväčšej hviezdy reprezentácie v kvalifikačnom súboji o EURO 2024 v Bratislave. Zdá sa však, že pochybnosti o vážnom zranení sa rozplynuli.