Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obrovskú drámu rozhodli penalty brankárov. Egypt končí, Kongo postupuje a čaká ho Guinea

Aktualizované
Súboj Guineí priniesol veľkú drámu.
Súboj Guineí priniesol veľkú drámu.Profimedia
Guinea sa v nedeľu stala tretím štvrťfinalistom Afrického pohára národov, zdolala Rovníkovú Guineu a v ďalšej fáze narazí na DR Kongo, ktoré po penaltovom rozstrele vyradilo Egypt.

Rovníková Guinea - Guinea 0:1

Rovníková Guinea sa v skupinovej fáze postavila proti krajine s názvom Guinea-Bissau, tentoraz ju čakala Guinea, takže išlo o druhé "derby" na šampionáte. Duel priniesol najzaujímavejšie momenty po zmene strán. Najskôr bol vylúčený Bikoro za tvrdý faul, ale Rovníková Guinea mohla ísť aj tak do vedenia. Nsue však nepremenil pokutový kop a nevyužil možnosť presadiť sa na šampionáte už šiesty raz. Počas dlhého nadstaveného času tak rozhodol Bayo. Guinea sa dostala medzi osem najlepších prvý raz od roku 2015. Stačili jej na to tri góly v štyroch vystúpeniach.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Egypt - DR Kongo 1:2 pen.

DR Kongo išlo do vedenia, keď sa presadil Elia, ale Mostafa tesne pred prestávkou vyrovnal z pokutového kopu. Vyrovnaný duel, v ktorom pre zranenie nemohol nastúpiť Mohamed Salah, putoval do predĺženia. V ňom síce videl červenú kartu egyptský obranca Hamdi, avšak ponúknutú šancu súper nevyužil. Preto prišiel na rad prvýkrát na tohtoročnom Africkom pohári národov penaltový rozstrel. V druhej sérii sa pomýlili obe strany, ale inak boli všetci strelci stopercentní až do začiatku deviatej série. Pomýlil sa totiž brankár Gabaski a druhý gólman Mpasi-Nzau poslal Konžanov ďalej.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore