Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úvod Afrického pohára v réžii Pobrežia Slonoviny, úradoval Ronaldov spoluhráč

Favorit vstúpil do turnaja víťazne.
Favorit vstúpil do turnaja víťazne.AFP
Futbalisti Pobrežia Slonoviny porazili v prvom kole A-skupiny Afrického pohára národov Guineu-Bissau 2:0. Turnaj v nedeľu pokračuje tromi stretnutiami.

Skupina A

Pobrežie Slonoviny - Guinea-Bissau 2:0

Hostitelia patrili medzi najhorúcejších kandidátov na zisk trofeje. V ich zostave boli skúsení Franck Kessié a Seko Fofana, ale v tíme mali aj mladé talenty, z ktorých najvýraznejší bol obranca Sportingu Ousmane Diomande, ktorý sa narodil v dejisku úvodného duelu šampionátu. 

To sa potvrdilo vo štvrtej minúte, keď Kessié našiel na hranici pokutového územia Seka Fofanu, spoluhráča Cristiana Ronalda v Al-Nassr, a ten umiestnil loptu tvrdou strelou k pravej žrdi. Skoré vedenie dodalo domácim pokoj na lopte, čo potvrdila aj ich jasná prevaha v štatistike držania lopty. Strelec úvodného gólu sa navyše takmer presadil v 35. minúte, keď jeho nádejný pokus vyškriabal na hornú žrď končekmi prstov Ouparine Djoco. 

V druhom polčase dal výsledku definitívnu podobu Jean-Philippe Krasso. Pobrežie Slonoviny tak odštartovalo pôsobenie na turnaji trojbodovým zápisom. Ich ďalším súperom bude 18. januára silná Nigéria, zatiaľ čo Guinea-Bissau sa v ten istý deň stretne s Rovníkovou Guineou.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore