Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

100. duel Alonsa nepotešil, súboj Slovákov pre Vavra. Vogt ukončil 10-ročné čakanie na gól

Vogt potešil seba aj spoluhráčov.
Vogt potešil seba aj spoluhráčov.Profimedia / ČTK / DPA / Andreas Gora
Sobotné duely šiesteho kola Bundesligy ponúkli viacero zaujímavých zápisov. Stý zápas na lavičke Leverkusenu priniesol Xabimu Alonsovi (42) nečakanú domácu remízu s nováčikom. Mohamed Amoura (24) z Wolfsburgu opäť potvrdil svoje režisérske schopnosti a Kevin Vogt (33) z Unionu Berlín ukončil 10-ročné gólové suchoty.

Leverkusen - Kiel 2:2

Kým v uplynulej sezóne Bayer celkovo stratil počas 34 kôl iba 12 bodov, po piatich zápasoch tej aktuálnej už prišiel o takmer polovičný počet z minuloročnej straty. Na konte má 10 bodov, čo je najhorší štart obhajcu titulu od ročníka 2012/13. Naposledy Leverkusen remizoval s vedúcim Bayernom a v lige si ešte neudržal čisté konto.

Napraviť chuť si chcel úradujúci šampión doma proti Kielu, ten ešte nezvíťazil a v ostatných troch dueloch inkasoval až 12-krát. Od sezóny 2011/12 sú hostia prvým nováčikom, ktorý z úvodných piatich súbojov nevyťažil ani jeden triumf. Pred stretom týchto kádrov štatistiky hovorili, že vo vystúpeniach, ktorých sa v tomto ročníku zúčastnil aspoň jeden z nich, padli v prvom polčase minimálne dva góly.

Tento fakt ostal v platnosti aj naďalej, keď už v ôsmej minúte po dvoch asistenciách Palaciosa a trefách Bonifacea a Hofmanna viedol favorit 2:0. Gólom do šatne však znížil Geschwill a v 70. minúte vyrovnal z pokutového kopu Arp. Ďalšie trefy už nepribudli. Zápas s poradovým číslom 100 pri kormidle Bayeru tak koučovi Alonsovi vyniesol iba bod. Dominik Javorček v nominácii hostí nefiguroval.

Bochum - Wolfsburg 1:3

Bochum už tretíkrát v rade odštartoval sezónu pomerne žalostne, keď z úvodných piatich ligových zápasov opäť nevyhral ani raz. Minulý víkend síce po zásahoch Bera a de Wita viedol po 20 minútach 2:0 nad Dortmundom, no body z toho napokon neboli.

Z dna tabuľky sa domáci chceli odlepiť po meraní síl s Wolfsburgom, ktorý si v apríli 2023 z ich pôdy odniesol svoju tretiu najvyššiu výhru (5:1) u súpera v dejinách Bundesligy. Hostia prichádzali so sériou troch duelov bez víťazstva. Pred bitkou boli domáci jediným mužstvom, ktoré v sezóne ešte neskórovalo v druhom polčase.

Z troch bodov sa tentoraz radovali hostia, podieľal sa na tom aj Mohammed Amoura, ktorý v 21. minúte asistoval na otvárací zásah. Po svojich štyroch bundesligových zápasoch má na konte už štyri asistencie. Od podrobného sledovania dát (2004/05) dosiahol túto hranicu rýchlejšie iba stredopoliar Diego, a to po dvoch dueloch. Matúš Bero odohral v domácich farbách celý súboj, rovnako ako Denis Vavro za Wolfsburg.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Union Berlín - Dortmund 2:1

Dôležitosť súboju v hlavnom meste Nemecka dodal fakt, že v prehustenej hornej polovici tabuľky od seba delili oba celky len dva body. Union naposledy pokoril Borussiu pred dvomi rokmi v októbri, keď jej nedovolil skórovať a vyhral 2:0.

Desať získaných bodov po piatich ligových kolách je pre Dortmund najhorším zápisom za poslednú dekádu. Zverenci Nuriho Sahina vedia góly rozdávať, ale aj prijať, preto ich skóre znelo 11:9. Na zápas v Berlíne sa naladili domácou demoláciou Celticu, ktorému v Lige majstrov naložili sedmičku.

Union však hostí schladil, k čomu prispel aj Kevin Vogt. Jeho penaltový zásah bol preňho prvou trefou od 18. októbra 2014 po 275-zápasovom čakaní. Ukončil tak najdlhšiu bezgólovú šnúru hráča v bundesligovej histórii.

Ďalšie zápasy:

Brémy - Freiburg 0:1

St. Pauli - Mainz (18:30)