Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

300. zápas Hradeckého v Bundeslige, Marmoush opäť gólový. Kane zničil hetrikom Stuttgart

Aktualizované
Spoluhráči potešili Hradeckého výhrou.
Spoluhráči potešili Hradeckého výhrou.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Frank Hoermann/ SVEN SIMON
Matúš Bero (29) sa pre zranenie na zápasovej súpiske Bochumu nenachádzal, sobotný program 7. kola Bundesligy tak bol bez zastúpenia slovenskej vlajky. V utajení ju pozdvihol bratislavský rodák Lukáš Hradecký (34), ktorý si zapísal peknú brankársku métu i víťazstvo. Z troch bodov sa tešilo aj Lipsko a Bayern Mníchov.

Leverkusen - Frankfurt 2:1

Po dvoch ligových remízach spred reprezentačnej pauzy mal Leverkusen v úmysle vrátiť sa na víťaznú cestu a zamiešať poradím v popredí tabuľky. Rovnaký plán však mal aj Frankfurt. Remízu nepredpovedal ani jeden z ostatných 20 vzájomých súbojov, v tomto období vyhral Bayer nad Eintrachtom všetkých 10 domácich duelov.

Hneď po úvodnom hvizde bol jasný jeden fakt - Lukáš Hrádecký sa stal prvým brankárom nenarodeným v Nemecku, ktorý v Bundeslige nastúpil na 300 zápasov. Rodák z hlavného mesta Slovenska reprezentujúci Fínsko si tak pripísal cenný míľnik.

Hostitelia si museli dávať pozor na režisérske i kanonierske schopnosti Marmousha, Frankfurt sa mal na pozore pred strelcom Bonifaceom. Práve títo dvaja boli hlavnými postavami úvodu stretnutia - Nigérijčan nepremenil penaltu, Egypťan áno. Presadil sa tak v šiestom ligovom dueli za sebou, čo v klubovej histórii dosiahli iba Bernd Hölzenbein (6 v roku 1977) a Anthony Yeboah (7 v roku 1993).

Náskok Eintrachtu však už o pár okamihov zmazal Andrich a v 72. minúte potvrdil povesť gólového hrotu spomínaný Boniface. Jubilejné predstavenie gólmana Hradeckého tak malo víťaznú príchuť. Bayer sa v tabuľke dostal práve pred Frankfurt.

Mainz - Lipsko 0:2  

Tréner Bo Henriksen zrejme strávil prestávku od ligového futbalu premýšľaním, ako zlepšiť domácu formu Mainzu, ten totiž na svojom ihrisku ešte nevyhral. Ideálnu príležitosť na realizáciu mu dával práve stret s Lipskom, ktoré u svojho hostiteľa nevyhralo od mája 2020 a postupne odišlo s tromi prehrami a remízou.

Domáci však nastupovali proti celku, ktorý ešte neokúsil chuť ligovej prehry a patril k lídrom súťaže. Okrem toho Lipsko ťahalo šnúru štyroch bundesligových vystúpení s čistým kontom. Tieto údaje sa potvrdili aj v samotnom meraní síl, keď favorit rozhodol o svojom triumfe už v prvej polovici, postarali sa o to Simons a Orbán. Klub zo Saska tak uspel v Mainzi po viac ako štyroch rokoch.

Bayern - Stuttgart 4:0

Duel dvoch účastníkov Ligy majstrov rozhodol Harry Kane. Na prvý gól mu prihrával Joshua Kimmich, ktorý nastúpil do svojho 400. zápasu za Bayern. Angličan má na konte v lige už osem presných zásahov, 13 vo všetkých súťažiach.

Od minuloročného príchodu do Bundesligy sa mu podarilo vsietiť už šiesty hetrik, pričom v Premier League ich mal na konte za celú kariéru osem. V tomto ročníku, ak počítame aj Ligu majstrov, zaknihoval tri zásahy v treťom stretnutí. Konečné skóre pečatil v závere Coman. Bavori sú na čele tabuľky so sedemnástimi bodmi o skóre pred Lipskom.

Ďalšie výsledky:

Hoffenheim - Bochum 3:1

Mönchengladbach - Heidenheim 3:2

Freiburg - Augsburg 3:1