Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aura Leverkusenu nemizne. Prečo dávame neskoré góly? Je to mentalitou tímu, vraví Alonso

Leverkusen začal obhajobu titulu víťazstvom.
Leverkusen začal obhajobu titulu víťazstvom.Wolfgang Rattay / Reuters
Bayer Leverkusen pokračuje v trende z minulej sezóny, na úvod nového ročníka Bundesligy zdolal Borussiu Mönchengladbach gólom z nadstaveného času. Tréner Xabi Alonso (42) však nebol úplne spokojný a po zápase žiadal do budúcnosti od svojho mužstva viac kompaktnosti. Španiel sa vyjadril aj k opakovane neskorým zásahom tímu.

Mönchengladbach - Leverkusen 2:3

Rozhodujúci zásah zo strany Leverkusenu prišiel v 11. minúte nadstavenia, keď Wirtz najprv nepremenil svoj pokutový kop, no následne loptu upratal do siete a rozhodol o triumfe hostí. Výhra Bayeru sa rysovala aj dlho predtým, ale v 85. minúte vyrovnal na 2:2 Kleindienst. Spomínaný Wirtz sa teda stal hrdinom, a to dvojgólovým.

"Bol to pre nás intenzívny prvý bundesligový zápas. V druhom polčase sa udialo veľa vecí, bolo to plné emócií až do konca. V mnohých fázach sme si počínali dobre," povedal Alonso na tlačovej konferencii a pokračoval:

"Nie vždy sme však boli kompaktní, v niektorých úsekoch sme boli aj trochu pasívni. Musíme to zvládať lepšie a byť agresívnejší. Je ťažké vysvetliť, prečo vždy dávame neskoré góly. Nemôžeme to natrénovať, neviem to ovplyvniť, je to mentalitou tímu."

Majstrovský celok, ktorý v uplynulej sezóne vytvoril európsky rekord 51 zápasov po sebe bez prehry vo všetkých súťažiach, si drží svoju neporaziteľnosť vďaka niekoľkým neskorým vyrovnávajúcim gólom.

"Cez prestávku sme si povedali, že nesmieme poľaviť a myslieť si, že je po zápase. Na konci prvého polčasu sme začali byť málo dôslední v prihrávkach a strácali sme ľahké lopty. Doma sa Gladbach nikdy nevzdáva, mohli ste to vidieť pri góloch na 1:2 a 2:2," uviedol Xhaka, ktorý svoju parádnu ranu z 12. minúty z úcty k svojmu bývalému klubu neoslavoval.

"Mal som pocit, že sme si to zbytočne skomplikovali. Zaspali sme, čo sa týka inkasovaných gólov. Nechali sme si to ujsť, aj keď sme to vlastne mali pod kontrolou, hoci sme nemali loptu celý čas. Chcel som rozhodnúť zápas. Som šťastný, že sme vyhrali a že sa mi podarilo doraziť moju penaltu," vravel Wirtz.

Leverkusen nastúpil na zápas po víťazstve v nemeckom Superpohári, v ktorom v sobotu zdolal Stuttgart až na penalty. Aj v tejto bitke sa mu podarilo vyrovnať tesne pred koncom a napokon sa tešil zo zisku trofeje. Najbližšie ho čaká pohárové vystúpenie na ihrisku Jeny.