Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern chce predĺžiť zmluvu s Musialom. Môže sa stať druhým Müllerom, verí prezident

Musiala je talizmanom Bayernu.
Musiala je talizmanom Bayernu.AFP / ALEXANDER HASSENSTEIN / GETTY IMAGES EUROPE
Jamal Musiala (21) má s Bayernom Mníchov zmluvu ešte na dva roky, ale nemecký klub plánuje čoskoro začať rokovania o jej predĺžení. Podľa prezidenta bavorského tímu Herberta Hainera môže talentovaný stredopoliar pokračovať v stopách Thomasa Müllera.

Musiala zamieril do Mníchova pred piatimi rokmi z Chelsea a od sezóny 2020/21 je stabilným členom prvého tímu Bayernu, s ktorým získal štyri ligové tituly a množstvo ďalších trofejí. Rodák zo Stuttgartu odohral za klub doteraz 166 súťažných zápasov s bilanciou 44 gólov a 31 asistencií.

"Chceme urobiť všetko pre to, aby sme si ho udržali čo najdlhšie," povedal prezident Herbert Hainer o mladom futbalistovi. "Podľa môjho názoru by sa mohol stať druhým Thomasom Müllerom. Môže tu zostať ďalších 20 rokov," dodal na adresu nemeckého reprezentanta.

"Čoskoro začneme s Musialom rokovať o predĺžení zmluvy. Mal by sa stať tvárou Bayernu. Jamal je hráč, akých je veľmi málo a jeho cesta v Bayerne sa ešte zďaleka neskončila," povedal o ofenzívnom hráčovi športový riaditeľ najúspešnejšieho nemeckého klubu Max Eberl.

Jeden z najlepších strelcov majstrovstiev Európy na domácej pôde odohral všetkých päť zápasov v základnej zostave Nemecka. Celkovo Musiala zasiahol do 36 medzištátnych zápasov za reprezentáciu, pričom skóroval šesťkrát. Vďaka anglickému pasu mohol hrať aj za Albion, ktorého dres obliekal v mládežníckom veku, ale na seniorskej úrovni sa rozhodol pre nemecký tím.