Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern k nováčikovi už aj so Saném. V Kieli by potrebovali štyri štadióny

Leroy Sané sa vráti do zostavy Bayernu Mníchov.
Leroy Sané sa vráti do zostavy Bayernu Mníchov. TASR / DPA
Leroy Sané (28) sa v sobotňajšom zápase proti Holsteinu Kiel vráti do zostavy Bayernu Mníchov. V piatok to potvrdil hlavný tréner Vincent Kompany (38).

Po šampionáte EURO 2024, kde za Nemecko odohral všetky stretnutia, podstúpil 28-ročný futbalista operáciu slabín. "Leroy bude k dispozícii," povedal Kompany novinárom. "Je skvelé, že už nemá bolesti. Sme šťastní, že je späť a naozaj fit," doplnil ho športový riaditeľ klubu Christoph Freund.

Sané vkročil do uplynulého ročníka vo vynikajúcej forme. Behom prvej polovice sezóny strelil osem presných zásahov a pridal desať asistencií. Fazóna bývalého hráča Manchestru City však v druhej časti ročníka klesla. Pre zranenie vynechal niekoľko stretnutí a do osobných štatistík pridal len jednu gólovú prihrávku. 

Leroy Sané a jeho štatistiky z posledných sezón.
Leroy Sané a jeho štatistiky z posledných sezón.Flashscore

"Mal pretrvávajúce bolesti, stratil rytmus. Zatínal zuby a tímu sa snažil napriek tomu pomôcť. Je to bojovník," zložil Freund kompliment ofenzívne ladenému Nemcovi. 

Kompany prirovnal nováčika z Kielu k mužstvu Burnley, ktoré ešte nedávno viedol. Anglickému tímu sa však po postupe medzi elitou udržať nepodarilo. "V druhej lige ste najlepší a jasne dominujete. Potom sa dostanenete vyššie, do súťaže s bohatšími klubmi a množstvom talentov. Ale robíte to práve pre takéto zápasy. Kiel sa na ne určite teší," hovoril. 

Nemecký športový portál Kicker uviedol, že Kiel mal približne 70-tisíc žiadostí o vstupenky. Štadión má pritom kapacitu iba zhruba na úrovni 15-tisíc miest. 

Holstein Kiel - Bayern Mníchov (sobota o 18:30)