Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern prežíva vydarený vstup do sezóny. Sme stále iba na začiatku, krotí emócie Kompany

Vincent Kompany sa vydareným vstupom do sezóny nenecháva uniesť.
Vincent Kompany sa vydareným vstupom do sezóny nenecháva uniesť.Reuters / Fabian Bimmer
Bayern Mníchov sa v sobotu dostal na čelo Bundesligy po demolácii Holsteinu Kiel. Pre trénera Vincenta Kompanyho (38) to však veľa neznamená, pretože s klubom sa snaží získať späť dominanciu v domácej súťaži.

Holstein Kiel - Bayern Mníchov 1:6

V minulej sezóne dokázali nadvládu Bayernu prerušiť rekordy trhajúcou šnúrou bez prehry futbalisti Bayeru Leverkusen. Bavori by teraz chceli všetko vrátiť do starých koľají.

"Sú to len tri zápasy. Viem, viem, pre Bayern je vždy dôležité byť na prvom mieste, ale momentálne sme stále iba na začiatku,“ povedal Kompany, ktorý zasadol na lavičku klubu z Mníchova iba nedávno, na tlačovej konferencii.

"Dnes to bolo dobré a v utorok to musíme zopakovať. Potom opäť a takto ísť stále dookola. Pokiaľ budeme hrať ako teraz, možno na konci sezóny... Ani to nechcem povedať. Musíme v tom jednoducho pokračovať,“ upozornil bývalý úspešný stopér Belgicka. 

Bayern je po troch víťazstvách z troch ligových zápasov stopercentný. Pred Borussiou Dortmund a Lipskom disponuje náskokom dvoch bodov. Pri triumfe v Kieli k tomu hetrikom prispel Harry Kane.

Debakel si, na druhej strane, odniesol slovenský mládežnícky reprezentant a obranca Dominik Javorček, ktorý debutoval v Bundeslige a zároveň súťažne za domáci výber. Odohral iba prvý polčas, po ktorom bol vystriedaný. Hodnotiaci systém Flashscore mu udelil podpriemernú známku 4,7. 

Pre nováčika bol najmä úvod stretnutia nočnou morou plnou chýb v defenzíve. V priebehu 13 minút od výkopu inkasovali domáci trikrát. Mužstvo pod vedením Kompanyho dokráčalo k štvrtej výhre v rade naprieč všetkými súťažami.