Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern získal ďalšiu posilu z Premier League, za Palhinhu zaplatil 51 miliónov eur

Palhinha je najnovším hráčom Bayernu.
Palhinha je najnovším hráčom Bayernu.X @FCBayern
Joao Palhinha (29) prestupuje z Fulhamu do Bayernu Mníchov za 51 miliónov eur, čo z neho robí piaty najdrahší transfer v histórii. Portugalský reprezentant, ktorý mal bavorskej metropoly nakročene už pred minulou sezónou, podpísal štvorročný kontrakt.

Bayern získal v krátkom čase druhého hráča z Premier League, Palhinha nasledoval Michaela Oliseho z Crystal Palace, za ktorého nemecký celok poslal 53 miliónov eur. Fulham môže za 29-ročného stredopoliara inkasovať ďalšie bonusy, v hre je až 5 miliónov eur.

Ako už bolo uvedené, Palhinha mal do Bayernu namierené pred rokom, keď bol vysnívaným hráčom vtedajšieho trénera Thomasa Tuchela, ale k dohode neprišlo, keďže Fulhamu sa na konci prestupového obdobia nepodarilo nájsť náhradu. Portugalčan následne dokonca predĺžil zmluvu s Cottagers, napriek tomu napokon do Mníchova mieri s ročným oneskorením.

"Bolo dôležité, že sme neprerušili kontakt. Joao naozaj chcel ísť do Bayernu a my takýchto hráčov potrebujeme. Je dôležitým stavebným kameňom pre našu budúcnosť. Najmä na majstrovstvách Európy opäť ukázal svoje kvality na veľkej scéne a prináša so sebou veľa skúseností, keďže už hral na majstrovstvách Európy i sveta a má za sebou približne 300 súťažných vystúpení v portugalskej či anglickej lige. Dodá nám ešte väčšiu stabilitu v strede poľa," chváli novú akvizíciu športový riaditeľ Max Eberl.

"Je to jeden z najšťastnejších dní v mojom živote. Teraz hrám za tím z absolútnej európskej špičky, je to pre mňa splnený sen a som na to veľmi hrdý. Teším sa na atmosféru a fanúšikov v Allianz Arene. Chcem s Bayernom sláviť úspechy, vyhrávať tituly - dám do toho všetko," zdôraznil Palhinha.