Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bénes asistoval na gólovú pečať Unionu, Vavrov Wolfsburg doma inkasoval štvorku

Aktualizované
Union si udržal čisté konto a zvíťazil.
Union si udržal čisté konto a zvíťazil.Profimedia / ČTK / DPA / Axel Heimken
Nedeľa v Bundeslige mala naplánované iba dve predstavenia. V prvom z nich bola v hre aj možnosť duelu slovenských futbalistov, no napokon z toho nič nebolo. László Bénes (27) za Union nastúpil, Dominik Javorček sa vo farbách Kielu (21) neukázal. Denis Vavro (28) sa druhýkrát predstavil v základnej zostave Wolfsburgu, výsledok zápasu s Werderom ho však tešiť nemohol.

Kiel - Union Berlín 0:2

Nováčik Bundesligy prežíva ťažký vstup do sezóny, pred reprezentačnou prestávkou uhral cennú remízu s Leverkusenom, na trojbodový zápis však stále čaká. Trénera Kielu mohol znepokojovať fakt, že v troch domácich dueloch jeho mužstvo inkasovalo až 12-krát.

Po nie príliš úspešnej minulej sezóne, v ktorej sa Union len tesne zachránil medzi elitou, sa teraz prezentoval pomerne slušným štartom so štyrmi výhrami a dvomi remízami. Nádejou na úspech bola aj štatistika, ktorá hovorila, že Berlínčania doposiaľ ani raz nešli na polčasovú prestávku v pozícii prehrávajúceho tímu.

Oba celky majú na svojich súpiskách slovenského futbalistu. Javorček a Bénes však začali iba na lavičke náhradníkov. Hosťujúci obranca Kemlein sa iba druhýkrát ukázal v základnej zostave Unionu, no koučovi sa odvďačil už v 18. minúte, keď otvoril skóre zápasu. 

Súboj dostal gólovú bodku v 89. minúte a svietil pod tým aj slovenský podpis - Rothemu asistoval Bénes, ktorý sa na hraciu plochu dostal pred poslednou štvrťhodinou. Hostia zaknihovali štvrté víťazstvo a od ligového čela ich delia iba tri body.

Prvá pätica tabuľky Bundesligy.
Prvá pätica tabuľky Bundesligy.Flashscore

Wolfsburg - Brémy 2:4

Ligové duely na vlastnom ihrisku sú pre Wolfsburg pomerne frustrujúce - doma nevyhral od 4. mája. Tréner Ralph Hasenhüttl to chcel zmeniť a ideálna príležitosť sa naskytla proti Werderu. Práve v zápase s týmto súperom totiž 30. marca zažil víťazný debut na lavičke vlkov. 

Brémy si v posledných siedmich vzájomných súbojoch v najvyššej súťaži pripísali iba jednu výhru. Z ostatných štyroch vystúpení v Bundeslige si odniesli desať inkasovaných gólov. Na pozore sa museli mať aj teraz, pretože Wolfsburg bol najčastejšie strieľajúcim tímom ligy a mal najlepší pomer premenených šancí (26%).

V základnej zostave domácich sa opäť objavil Vavro, ktorého v 19. minúte gólom potešil ofenzívny kolega Tomas. Menej dôvodov na radosť mal slovenský stopér v nadstavení prvej polovice, keď jeho obrana inkasovala na 1:1. Nasledujúce zásahy po zmene strán smerovali taktiež do siete hostiteľa - Werder razom viedol 3:1.

Ďalší klinec do rakvy Wolfsburgu prišiel hneď vzápätí, keď bol priamo vylúčený Wimmer. Onedlho obdržali domáci aj štvrtú ranu a vidina zisku čo i len bodu bola preč. Prehru ešte skrášlil Maehle.