Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bénes sa v Unione uviedol gólom: Som rád, že to vyšlo. Možno sme mohli aj vyhrať

Bénes (vpravo) svojou trefou potešil spoluhráčov.
Bénes (vpravo) svojou trefou potešil spoluhráčov.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Fotostand / Racocha
Slovenský futbalista László Bénes (26) sa vrátil do Bundesligy vo veľkom štýle. Už dve minúty po svojom príchode na ihrisko v zápase prvého kola rozvlnil stredopoliar Unionu Berlín sieť, v 74. minúte tak uzavrel skóre duelu v Mainzi a tímu vystrelil bod za remízu. Presný zásah predpovedal jeho kolega Tim Skarke (27).

Reprezentant Slovenska sa v najvyššej nemeckej súťaži presadil predtým ešte 6. marca 2021. V zápase na pôde Herthy Berlín zaznamenal svoj jediný presný zásah v drese Augsburgu, kam ho jeho dlhoročný zamestnávateľ Borussia Mönchengladbach poslal na polročné hosťovanie. Vtedy jeho gól k zisku bodov nestačil, Augsburg prehral 1:2. Uplynulé dve sezóny strávil Bénes v II. Bundeslige v drese Hamburgu.

Mainz - Union Berlín 1:1

Zápas v Mainzi sa pre Union nevyvíjal dobre, od 53. minúty prehrával po góle Amiriho. O 20 minút neskôr si však Bénes na hranici šestnástky prevzal prihrávku od ďalšieho striedajúceho hráča Skarkeho a dokázal loptu umiestniť aj cez dvoch blokujúcich obrancov presne k žrdi.

"V zápase sme zaostávali, zisk bodu je tak pre nás dôležitou vecou. Možno sme mohli aj vyhrať, ak by sme boli dôslednejší, napríklad aj ja, keď som v úplnom závere hlavičkoval," vravel Slovák pre Berliner Zeitung.

"Tim Skarke mi už na lavičke povedal, že pôjdeme na trávnik spolu a dáme gól. Jeho prihrávku som si pôvodne chcel prevziať ľavačkou, no všimol som si, že za mnou niekto je, a tak som to na poslednú chvíľu spravil pravou nohou. Som rád, že to vyšlo," dodal Bénes.

Union má za sebou menej úspešnú sezónu, keď sa po štvrtej priečke v roku 2023 a účasti v Lige majstrov zosunul na 15. pozíciu. Na lavičku tímu prišiel v lete Bo Svensson, ktorý predtým trénoval práve Mainz, hoci odstúpil ešte v novembri 2023.

Gólový debut Bénesa za Berlín, Unionu vystrelil remízu hneď po príchode na ihrisko

"Zápasy medzi Mainzom a Unionom sú vždy intenzívne, je tam veľa bojovnosti. V úvode druhého polčasu bol súper lepší. Amariho gól bol mimoriadny, no aj tak ma hnevá, akým spôsobom sme ho dostali. Naše striedania mali pozitívny vplyv na hru a začalo sa nám dariť. Prehrávali sme, bod teda berieme," zhodnotil dánsky kouč.