Bénesa čaká po ME nová výzva v Berlíne: Mojou motiváciou je opäť hrávať v Bundeslige

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bénesa čaká po ME nová výzva v Berlíne: Mojou motiváciou je opäť hrávať v Bundeslige

Bénes mení klubovú adresu.
Bénes mení klubovú adresu.Profimedia
László Bénes (26) sa v piatok stal novou posilou Unionu Berlín, do ktorého prestúpil z Hamburgu. Podľa nemeckých médií by mal jeho bývalý zamestnávateľ zinkasovať sumu 5 až 6 miliónov eur. Slovenský reprezentant sa po povinnostiach na ME v Nemecku teší na novú výzvu.

Bénes začal svoju futbalovú kariéru v Šamoríne a potom v roku 2011 cez Dunajskú Stredu prestúpil do mládežníckej akadémie maďarského Győru, kde v decembri 2014 vo veku 17 rokov debutoval za prvý tím. Následne smeroval do Žiliny, za ktorú stihol odohrať 31 ligových duelov.

Od roku 2016 je jeho futbalová kariéra spojená už len s Nemeckom - postupne vystriedal Borussiu Mönchengladbach, Holstein Kiel, Augsburg a ostatné dve sezóny bol oporou druholigového Hamburgu. V klube z prístavného mesta si odkrútil okrúhlych 60 ligových vystúpení s bilanciou 19 gólov a 20 asistencií.

"Union je v Nemecku veľmi dobrý klub. Teším sa, že čoskoro spoznám tím, mojou motiváciou je opäť hrávať v Bundeslige a podporovať klub v jeho športových cieľoch tým najlepším spôsobom," uviedol Slovák po prestupe pre klubový web.

"V Lászlóvi získavame všestranného stredopoliara, ktorý okrem iného dokáže vždy vytvárať šance aj svojimi štandardkami. V nemeckom futbale za posledné roky nazbieral už veľa cenných skúseností, preto sme presvedčení, že posilní náš tím," povedal Horst Heldt, ktorý prestup zrealizoval v úzkej spolupráci so svojím predchodcom Oliverom Ruhnertom.

Na aktuálnom európskom šampionáte zasiahol Bénes do zápasu s Ukrajinou, proti ktorej odohral 31 minút. Následne sa s mužstvom tešil z postupu do vyraďovacej fázy ME 2024. V nedeľu sa národný výber Slovenska stretne s Anglickom v osemfinálovom boji