Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bero bude mať nového trénera, Zeidlerovi sa stala osudnou prehra s Hoffenheimom

Zeidler sa na lavičke Bochumu dlho neohrial.
Zeidler sa na lavičke Bochumu dlho neohrial.ČTK / imago sportfotodienst / Oliver Zimmermann
Peter Zeidler (62) už nie je trénerom futbalistov VfL Bochum. Vedenie bundesligistu ho prepustilo deň po prehre v 7. kole nemeckej najvyššej súťaže na ihrisku Hoffenheimu 1:3.

Bochum, kde pôsobí aj slovenský stredopoliar Matúš Bero, je na chvoste tabuľky s jediným bodom. Zeidler je prvý odvolaný tréner v novom bundesligovom ročníku, vo funkcii bol iba štyri mesiace. V tíme končí aj športový riaditeľ Marc Lettau.

"Napriek mnohým diskusiám a snahám v posledných týždňoch sa nepodarilo dosiahnuť výrazné zlepšenie v športovej ani tabuľkovej oblasti. Vzhľadom na tieto aspekty urobili kompetentní dôkladnú analýzu. Jej výsledkom je, že chýba presvedčenie, že VfL môže pri aktuálnom nastavení kádra dosiahnuť cieľ udržať sa v lige,"  uvádza sa na internetovej stránke klubu.

Zeidler mal ešte v sobotu pozitívnu náladu. "Plne sa stotožňujem s touto úlohou. Som pracovitý a kompetentný. Oni to vedia, inak by som už mohol byť preč," zneli jeho slová. Zatiaľ nie je jasné, kto mužstvo zatiaľ prevezme. Klub chce o novom kormidelníkovi informovať čo najskôr.