Bero svedkom sedemgólového zápasu, Hradecký prekonal bundesligový rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bero svedkom sedemgólového zápasu, Hradecký prekonal bundesligový rekord

Aktualizované
Hradecký má slovenský pôvod.
Hradecký má slovenský pôvod.Profimedia
32. kolo nemeckej Bundesligy prinieslo triumf Bochumu v zápase s Unionom Berlín, ktorý bol mimoriadne bohatý na góly. Majster z Leverkusenu opäť nenašiel premožiteľa.

Union Berlín - Bochum 3:4

Hlavné slovo pri výhre Blau-Weiss mal obranca Maximilian Wittek, ktorý sa v prvom polčase trafil hneď dvakrát za štvrťhodinu. Na jeho góly síce domáci po zmene strán našli odpoveď, na víťazný gól Philippa Hoffmanna už ale nie. Hostia si tak dve kolá pred koncom Bundesligy vytvorili päťbodový náskok na barážovú priečku. Die Eisernen naopak delia od 16. miesta len dva body, pričom Mainz má zápas k dobru. Za Bochum odohral 79 minút slovenský futbalista Matúš Bero.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Frankfurt - Leverkusen 1:5

Kľúčom k trojbodovému úspechu bol český útočník Adam Hložek, ktorý sa vrátil na ihrisko po mesačnom zranení a zaznamenal tri asistencie. Bývalý hráč Sparty zároveň prvýkrát odohral celých 90 minút pri svojom 52. štarte v Bundeslige.

Druhá Hložkova asistencia bola prihrávkou na rozhodujúci gól Patrika Schicka v 44. minúte. Orli nezískali šiesty domáci skalp Farmaceutov v rade a naďalej čakajú na definitívne potvrdenie svojej účasti v budúcom ročníku Európskej ligy, k čomu potrebujú jedno víťazstvo z posledných dvoch zápasov.

Leverkusen strelil v tejto sezóne 82 gólov - ide o nový rekord tímu v najvyššej súťaži. Lukáš Hradecký zaznamenal svoje 292. bundesligové vystúpenie, čím predbehol Yanna Sommera (291) a stal sa zahraničným brankárom s najväčším počtom vystúpení v BL. 

Ďalší výsledok:

Heidenheim - Mainz 1:1