Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Budúcnosť Daviesa sa čoraz viac zamotáva. Do boja o oporu Bayernu vstúpil ďalší gigant

Davies je v hľadáčiku viacerých veľkoklubov.
Davies je v hľadáčiku viacerých veľkoklubov. Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Marco Steinbrenner/ DeFodi Images
O budúcnosti kanadskej superhviezdy ešte nie je zďaleka rozhodnuté. Alphonso Davies (23) sa stále nenašiel zhodu s Bayernom Mníchov na prípadnom predĺžení zmluvy, jeho meno sa už dlhší čas spája s Realom Madrid a na zoznam nápadníkov pribudol aj Manchester United.

Kanadský krídelník je jednou z kľúčových tvárí Bayernu Mníchov a bavorský gigant stále dúfa, že sa s ním dohodne na novom kontrakte. Ten súčasný mu vyprší na konci tejto sezóny a zatiaľ sa objavujú náznaky, že ho predĺžiť nehodlá.

Daviesa už nejaký čas láka Real Madrid, ktorý by sa ho mohol pokúsiť angažovať predzmluvne už v januári. Jeho meno bolo spájané s prestupom do La Ligy už v lete, ale biely balet sa nakoniec rozhodol pre podobný prístup ako v prípade Mbappého a počkal, kým hráčovi vyprší zmluva u jeho súčasného zamestnávateľa.

Podľa nemeckého denníka Bild sa do boja o jeho podpis a schopnosti zapojil aj Manchester United, ktorý v ňom vidí náhradu za dlhoročnú oporu Lukea Shawa. Dôvodom je skutočnosť, že anglický reprezentant je často náchylný na zranenia, čo núti červených diablov často improvizovať v zostave. 

"Bez ohľadu na to, či v Bayerne zostanem alebo nie, tento klub budem vždy nosiť v srdci. Nová výzva? To je dobrá otázka. Asi by ste sa mali spýtať môjho agenta," povedal Davies pred mesiacom zvedavým novinárom a zároveň dodal, že teraz sa sústredí na svoje povinnosti v Bavorsku.