Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bundesliga má nečakaného lídra. Kane skóroval proti všetkým a Müller je nový rekordér

Müller sa do histórie Bayernu zapísal nezmazateľným písmom.
Müller sa do histórie Bayernu zapísal nezmazateľným písmom.SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Futbalisti Heidenheimu po štvrtkovom premiérovom postupe do pohárovej Európy porazili v druhom kole nemeckej ligy Augsburg 4:0. Minuloročný nováčik a ôsmy tím predchádzajúcej sezóny uspel aj v druhom strete a s najlepším skóre (6:0) vedie vôbec prvýkrát Bundesligu. Druhý triumf si pripísal aj Bayern Mníchov. Útočník Thomas Müller (34) odohral rekordný 710. súťažný duel a gólom prispel k domácemu víťazstvu 2:0 s Freiburgom.

Bayern Mníchov - Freiburg 2:0

Bayern sa ujal vedenia z penalty za ruku, ktorú premenil najlepší strelec minulého ročníka Harry Kane. Angličan si zároveň otvoril gólový účet v prebiehajúcom. V najvyššej nemeckej súťaži sa presadil proti všetkým sedemnástim súperom, ktorým v drese Bavorov čelil. Len Miroslav Klose prekonal viac protivníkov (28).

V 59. minúte nastúpil na trávnik Thomas Müller a prekonal tak rekord v počte štartov za Bayern, ktorý stanovila brankárska legenda Sepp Maier. Tridsaťštyriročný útočník sa dvanásť minút pred koncom zapísal aj medzi strelcov. Skóroval už v 16. bundesligovej sezóne po sebe a vyrovnal rekord Holgera Facha, Matsa Hummelsa, Bernda Nikla, Olafa Thona a Michaela Zorca. Freiburg mohol v závere nadstaveného času aspoň znížiť z penalty po ruke Palhinhu, ale Höler príležitosť nevyužil.

Heidenheim - Augsburg 4:0

Domáci si vybudovali dvojgólový náskok už v prvej polhodine po premenenej penalte 18-ročného Wannera z Bayernu za hru rukou a neskôr góle Scienzy. Po zmene strán pridali zásahy Beck a striedajúci Breunig. Zverenci Franka Schmidta vyhrali aj piaty súťažný súboj v sezóne a nadviazali na postup do ligovej fázy Konferenčnej ligy. Premiéru v európskych pohároch si zabezpečili vyradením Häckenu.

Aktuálna tabuľka Bundesligy.
Aktuálna tabuľka Bundesligy.Flashscore