Chcem, aby boli hráči odvážni a agresívni celý zápas, hovorí Kompany po príchode do Bayernu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chcem, aby boli hráči odvážni a agresívni celý zápas, hovorí Kompany po príchode do Bayernu

Kompany bol v stredu oznámený ako nový tréner Bayernu Mníchov.
Kompany bol v stredu oznámený ako nový tréner Bayernu Mníchov.Reuters
Vincent Kompany (38) si našiel nový angažmán v Bayerne Mníchov, ktorý po nevydarenej sezóne hľadal trénera. Belgický manažér na tlačovej konferencii v prvý deň načrtol svoj herný štýl a povedal, že od svojich hráčov bude vyžadovať agresivitu i odvahu.

Kompany podpísal v najúspešnejšom nemeckom klube zmluvu do roku 2027 po tom, ako sa po zostupe s Burnley z Premier League rozišiel s vedením. Bayernu sa uplynulý ročník vôbec nevydaril, majster Bundesligy z predchádzajúcich 11 sezón skončil tretí za Leverkusenom a Stuttgartom.

Prvýkrát po viac ako desiatich rokoch sa im tiež nepodarilo triumfovať v domácej ani európskej súťaži, čo viedlo k odchodu trénera Thomasa Tuchela, ktorý prišiel do Mníchova len vo februári.

"Z mojej strany je to jednoduché. Aký ste tréner, taký ste človek," povedal Kompany na štvrtkovej tlačovej konferencii. "Moja osobnosť je taká, že som vyrastal v akadémii Anderlechtu, kde ste od malička pod tlakom, aby ste všetko vyhrali," doplnil.

Kompanyho príchod bude pre Bayern určite prínosom. Bývalý stopér Manchestru City má skúsenosti z Bundesligy, keďže strávil tri sezóny v Hamburgu a navyše hovorí po nemecky. Viacerí kandidáti na uvoľnený trénerský post sa rozhodli uprednostniť svoje súčasné zamestnania - Xabi Alonso podpísal novú zmluvu v Leverkusene a Ragnick či Nagelsmann pokračujú pri národných tímoch.

"Chcem, aby hráči Bayernu boli naozaj odvážni s loptou. Chcem, aby bol tím agresívny a tieto dve veci ma reprezentovali," uviedol Belgičan. "Musia byť odvážni a agresívni počas celých 90 minút. Vždy," dodal.

Bývalý stopér, ktorý za Citizens odohral 360 zápasov a získal štyri tituly v Premier League, si počas svojej krátkej trénerskej kariéry vyslúžil povesť muža, ktorého hra je založená na aktívnom pohybe a držaní lopty.

Svoju trénerskú dráhu započal v belgickom Anderlechte a v roku 2022 nastúpil do Burnley, kde sa jeho prístup osvedčil a počas prvej sezóny v klube doviedol Clarets k postupu do Premier League z prvého miesta, ktoré mali isté sedem kôl pred koncom ročníka.

Dôraz Burnley každopádne na kluby vyššieho kalibru nestačil. Po roku zostúpili z 19. miesta späť do Championship, keď za sezónu získali len 24 bodov.