Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chystá sa v Nemecku pikantný prestup? Wirtz sa prikláňa k odchodu do Bayernu

Odíde Wirtz z Leverkusenu?
Odíde Wirtz z Leverkusenu?Profimedia
Florian Wirtz (21) má síce s Leverkusenom zmluvu do roku 2027, je však pravdepodobné, že po sezóne úradujúceho bundesligového šampióna opustí. Talentovaný ofenzívny hráč priťahuje pozornosť zahraničných veľkoklubov, podľa Sky Germany preferuje odchod do Bayernu Mníchov.

Leverkusen s výrazným prispením Wirtza v minulej sezóne ukončil čakanie na premiérový titul v nemeckej najvyššej súťaži, opanoval aj DFB-Pokal a do tohto ročníka vstúpil ziskom tamojšieho Superpohára. Na také úspechy bude ťažké nadviazať, Bayer sa navyše musí pripravovať na odchod hlavného ofenzívneho hráča, ktorý zrejme po sezóne vykročí za novou výzvou.

Wirtz chce odísť do tímu, s ktorým bude mať šancu vyhrať Ligu majstrov a počas uplynulých týždňov sa dostal do spojenia s Bayernom Mníchov, Manchestrom City, Realom Madrid a Arsenalom. Merengues si robia veľké nádeje, asi si však budú musieť nechať zájsť chuť, pretože Nemec podľa informácií Sky preferuje zotrvanie v domovine a prestup do Bayernu.

Otázkou však zostáva, či kluby nájdu spoločnú reč. Bayern chce pre zisk nemeckého reprezentanta urobiť maximum a je ochotný prekonať hranicu 100 miliónov eur, Leverkusen však má požadovať 150 miliónov eur. Alternatívou bavorského klubu je Xavi Simons z PSG, ktorý na seba upozorňuje skvelými výkonmi na hosťovaní v bundesligovom Lipsku.

"Raz môžeme minúť 100 miliónov eur za Harryho Kanea, inokedy možno za nemeckého hráča," nechal sa v apríli počuť čestný prezident mníchovského giganta Uli Hoeness, ktorý o tri mesiace neskôr dodal: "Každý vie, že by som Floriana Wirtza rád priviedol do Bayernu."

Wirtza by do Bavorska mohla lákať aj spolupráca s Jamalom Musialom, ktorého čaká rokovanie o predĺžení zmluvy s platnosťou do roka 2026. Obaja nemeckí reprezentanti sú kamarátmi. Bayern chce pred rokovaním s oporou Leverkusenu podpísať nový kontrakt práve s Musialom. Ak by k transferu skutočne došlo, stal by sa Wirtz najdrahším nemeckým hráčom a pravdepodobne aj najväčším nákupom Bayernu po Kaneovi (90 miliónov eur).

Prvá pätica tabuľky nemeckej Bundesligy.
Prvá pätica tabuľky nemeckej Bundesligy.Flashscore