Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čo najrýchlejšie musíme zlepšiť defenzívu, zdvíhal Sahin varovný prst po hrozivom polčase

Nuri Sahin nie je spokojný s defenzívnou prácou Dortmundu.
Nuri Sahin nie je spokojný s defenzívnou prácou Dortmundu. TASR / AP Photo / Martin Meissner
Borussia Dortmund v piatok v Bundeslige presvedčivo zvíťazila nad VfL Bochum 4:2 vďaka dvom gólom Serhoua Guirassyho (28). Tréner Nuri Sahin (36) však trvá na tom, že jeho tím sa musí naďalej zlepšovať v defenzíve, aby sa vyhol ďalším neúspechom.

Borussia Dortmund - Bochum 4:2

Dortmund hostil Bochum po šokujúcej prehre 5:1 na pôde VfB Stuttgart. Borussia začala zle, keď sa hostia v prvom polčase ujali vedenia 2:0.

"Predpokladaný scenár 3:0, ktorý sa mohol stať, bol jednoducho preto, že sme naozaj veľmi zle bránili. V tejto oblasti sa musíme do hĺbky rozvíjať, to je vždy veľkou témou. Dúfam, že sa čo najrýchlejšie zlepšíme, pretože iná cesta neexistuje,“ zdvíhal varovný prst na tlačovej konferencii Nuri Sahin.

Hlavný tréner domácich vyzdvihol výkon novej posily Guirassyho, ktorý sa strelecky presadil pred prestávkou a skóroval aj v druhom polčase. Bol kľúčom k víťazstvu svojho tímu.

"Všetci sme veľmi šťastní, že je s nami. A nielen z toho, že strieľa góly, ale aj z toho, ako sa prezentuje. Už som to povedal predtým. A myslím si, že bol aj jedným z tých, ktorí mali po polčase čistú hlavu. Preto sme ho priviedli, aby nebol lídrom len na ihrisku, ale aj mimo neho,“ chválil 28-ročného útočníka. 

Skóre stretnutia otváral po štvrťhodine hry Matúš Bero. Slovenský reprezentant sa presadil už v druhom po sebe idúcom dueli, keď predtým rozvlnil sieť nováčika Holstein Kiel. V Signal Iduna Parku schádzal z trávnika osem minút pred záverečným hvizdom. 

Dortmund je priebežne druhý s 10 bodmi, dva za vedúcim Bayernom Mníchov. V utorok hostí Celtic v Lige majstrov a o štyri dni neskôr cestuje na pôdu Unionu Berlín v Bundeslige.