Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund doťahuje príchod posily zo Citizens. Couto by mohol stihnúť aj predsezónny kemp

Couto si zrejme zahrá v Nemecku.
Couto si zrejme zahrá v Nemecku.Profimedia
Pravý obranca Yan Couto (22) by mal čoskoro prestúpiť z Manchestru City do Borussie Dortmund. Nemecký denník Bild informuje, že oba kluby sú blízko ku konečnej dohode. BVB sa už s hráčom dohodlo na osobných podmienkach.

Na prestupovom trhu tento rok veľmi aktívny Dortmund si Couta vytipoval v čase, keď hosťoval v Girone, sesterskom klube Manchestru City. Práve tam strávil futbalista posledné dve sezóny. Hoci do Anglicka zamieril v roku 2020, za Citizens nikdy nenastúpil. Okrem španielskeho tímu hájil taktiež farby portugalskej Bragy.

Aj tak by však Angličania mohli na talentovanom Brazílčanovi dobre zarobiť. Kúpili ho za šesť miliónov eur, ale od BVB požadujú 30 miliónov. V tomto smere sa transfer predtým zastavil, zástupcovia nemeckého celku ponúkali 25 miliónov vopred a ďalších 5 v bonusoch. Teraz sa zdá, že obe strany našli spoločnú reč.

Bild dokonca odhaduje, že Coutov prestup by mohol byť dokončený do štvrtka, aby hráč stihol tréningový kemp Borussie vo Švajčiarsku. Ak by sa tak stalo, Dortmund by sa s najväčšou pravdepodobnosťou prestal zaujímať o zakončovateľa Rayana Cherkiho, na ktorého by v rozpočte nenašiel dostatok prostriedkov.

Na mŕtvom bode uviazli aj rokovania o príchode Pascala Grossa z Brightonu. Ten by síce rád prestúpil do tímu finalistu Ligy majstrov, Seagulls za neho však požadujú 10 miliónov eur, zatiaľ čo Borussia trvá na ôsmich. Klub zatiaľ priviedol zo Stuttgartu útočníka Serhoua Guirassyho a obrancu Waldemara Antona.