Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund hlási posilu do obrany, zo Stuttgartu prichádza nemecký reprezentant Anton

Anton podpísal zmluvu s Borussiou do júna 2028.
Anton podpísal zmluvu s Borussiou do júna 2028.Profimedia
Defenzívu Dortmundu posilní v budúcej sezóne Waldemar Anton (23) zo Stuttgartu. Borussia za stredného obrancu zaplatila 22,5 milióna eur. Nemec v novom pôsobisku podpísal kontrakt do 30. júna 2028.

Zmluva účastníka európskeho šampionátu so švábmi platila do leta 2027. Anton ju podpísal až na jar, ale finalista Ligy majstrov teraz uplatnil výstupnú klauzulu, ktorá podľa nemeckých médií predstavovala 22,5 milióna eur. V Dortmunde by mal nahradiť Matsa Hummelsa, ktorému nepredĺžili zmluvu. Stuttgart už skôr oznámil odchod svojej opory.

"Pôvodne som neplánoval zmeniť klub, ale potom prišla Borussia Dortmund. Špičkový klub, ktorý sa práve dostal do finále Ligy majstrov," povedal Anton. "To ukazuje, aký potenciál má. Všetci v BVB mi od začiatku dávali jasne najavo, že ma naozaj chcú podpísať a že by som mohol a mal hrať dôležitú úlohu. Som na to pripravený a naozaj šťastný, že tu môžem byť," dodal.

Anton patril k oporám Stuttgartu, ktorý v minulej bundesligovej sezóne skončil na druhom mieste za Leverkusenom. Rodák z uzbeckého Almalyku zaň odohral 141 súťažných zápasov a v minulosti hral aj za Hannover 96. Za nemeckú reprezentáciu odohral štyri zápasy.