Dortmund je bez trénera, vedenie klubu prijalo Terzičovu rezignáciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund je bez trénera, vedenie klubu prijalo Terzičovu rezignáciu

Aktualizované
Terzič rezignoval na funkciu trénera Dortmundu.
Terzič rezignoval na funkciu trénera Dortmundu.Profimedia
Tréner Edin Terzič skončil na lavičke finalistu Ligy majstrov Dortmundu. Borussia na webe uviedla, že štyridsaťjedenročný kouč požiadal o okamžité rozviazanie zmluvy a klub mu vyhovel. Podľa médií by sa mal do pozície hlavného trénera posunúť jeho doterajší asistent Nuri Sahin (35).

Terzič viedol Dortmund prvýkrát od decembra 2020 do júna 2021 a vyhral s ním Nemecký pohár. Druhýkrát prevzal vedenie Borussie v máji 2022 a v minulej sezóne s tímom nečakane postúpil do finále Ligy majstrov, v ktorom jeho zverenci, napriek kvalitnému výkonu, prehrali s hviezdami nabitým Realom Madrid 0:2. Borussia však skončila v Bundeslige piata a len tesne jej ušlo miesto v budúcoročnej edícii Champions League.

"Edin je Borussia skrz na skrz, je to skvelý, veľmi autentický človek a vždy bol na 100 % oddaný BVB. Spoločne sme toho prežili veľa. Spoločná práca na našich cieľoch s Edinom bola veľká zábava. Naše úspechy z posledných rokov budú vždy spojené s ním - a som si istý, že sa ešte stretneme. Edin pôjde svojou vlastnou cestou," uviedol športový riaditeľ Sebastian Kehl.

"Edin Terzič odviedol počas svojho pôsobenia v BVB vynikajúcu prácu. Všetci sme mu veľmi vďační. S Edinom budeme vždy priatelia," povedal pre klubovú webovú stránku generálny riaditeľ Borussie Dortmund Hans-Joachim Watzke.

"Po našom finále vo Wembley som požiadal vedenie o rozhovor, pretože po desiatich rokoch v BVB - z toho päť rokov trénerskom tíme a dva a pol roka ako hlavný tréner - som cítil, že nová éra by sa mala začať s novým človekom na lavičke," povedal Terzič, ktorého rodičia prišli do Nemecka z bývalej Juhoslávie.

Tridsaťpäťročný Sahin je jednou zo známych postáv klubu, ale chýbajú mu väčšie trénerské skúsenosti. V rokoch 2021 až 2023 viedol turecký Antalyaspor, odkiaľ sa krátko pred koncom minulého roka spolu s bývalým spoluhráčom Svenom Benderom presunul do úlohy Terzičovho asistenta.