Dortmund sa chce zbaviť dvoch útočníkov. Posilní Borussiu gólová kométa Guirassy?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund sa chce zbaviť dvoch útočníkov. Posilní Borussiu gólová kométa Guirassy?

Zamieri Guirassy do Vestfálska?
Zamieri Guirassy do Vestfálska?Profimedia
O tom, že by Dortmund mohli opustiť útočníci Sébastien Haller (29) a Youssoufa Moukoko (19), sa už hovorí prakticky po celú jar. Oboch hráčov kouč Edin Terzič (41) využíval do základnej zostavy len sporadicky a ako uvádza nemecký denník Westdeutsche Allgemeine Zeitung, obaja by v lete mohli zamieriť inam. Borussia každopádne pokukuje po možnostiach náhrady.

Vedenie klubu už dalo Hallerovi aj Moukokovi najavo, že počas najbližšieho prestupového okna môžu odísť. Za každú cenu ich však finalista Ligy majstrov nemieni predávať, musí jednoducho na stôl prísť adekvátna ponuka. Predovšetkým v prípade prvého menovaného však môže dôjsť ku komplikáciám.

Len ťažko totiž Die Schwarzgelben budú môcť od prípadného záujemcu žiadať zhruba 31 miliónov eur, ktoré v júli roku 2022 preposlali za Hallera do Ajaxu.

Moukoko by nemusel byť nutne predaný, ale mohol by byť poslaný na inú adresu formou hosťovania, kde by herný priestor získaval pravidelne. Nemecký magazín Kicker oznámil, že začiatkom tohto týždňa pravdepodobne dôjde k štartu potrebných úkonov k tomuto kroku.

Hoci obaja futbalisti nepatria k pevným pilierom Terzičovej jedenástky, strata dvoch ofenzívnych prvkov by sa mohla Dortmundu nemilo dotknúť v budúcnosti, ak by napríklad došlo k zraneniu niektorej zo súčasných opôr.

Samozrejme, že Borussia nechce, aby došlo k personálnej kríze. Mieri pritom veľmi vysoko, rada by totiž ulovila výkvet uplynulej bundesligovej sezóny, ktorým je Serhou Guirassy. Guinejský útočník výraznou mierou dopomohol Stuttgartu k pozícii nemeckého vicemajstra, na radare ho však má niekoľko ďalších klubov.

Potom je tu aj variant s Benjaminom Šeškom. Slovinský reprezentant aktuálne háji farby Lipska, je však ťažko dostupný aj preto, že v Sasku má zmluvu až do roku 2028.