Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund si udržal svojho ťahúňa. Brandt podpísal zmluvu do roku 2026

Julian Brandt zostane v Dortmunde o dva roky dlhšie. S klubom sa dohodol na novom kontrakte.
Julian Brandt zostane v Dortmunde o dva roky dlhšie. S klubom sa dohodol na novom kontrakte.Profimedia
Stredopoliar Julian Brandt (26) predĺžil kontrakt s Borussiou Dortmund o ďalšie dve roky. Ako informoval Bundesligista v utorok, nová zmluva vyprší v lete 2026.

Brandt, ktorý prišiel do Dortmundu z Bayeru Leverkusen v lete 2019, je v tomto ročníku vo výbornej forme. Počas januára a februára získal ocenenie pre hráča mesiaca Bundesligy. Vo vyhlásení, ktoré priniesol klub, Julian uviedol, že je na správnom mieste a teší sa na ďalšie dva roky v čierno-žltom. "Som si istý, že budeme mať príležitosť spoločne osláviť niečo veľké."

Dvadsaťšesťročný futbalista odohral za Dortmund doteraz 120 ligových duelov, v ktorých strelil 23 gólov a pridal 22 asistencií. Predĺžením zmluvy ukončil špekulácie o možnom odchode do Premier League, keďže v ostatnom období sa hovorilo najmä o záujme Arsenalu.

Brandt a jeho štatistika z prebiehajúcej ligovej sezóny.
Brandt a jeho štatistika z prebiehajúcej ligovej sezóny.Flashscore

Športový riaditeľ Borussie Sebastian Kehl zdôraznil, že Brandt sa za posledný rok nesmierne rozvinul, z čoho majú v klube radosť. "Jeho inštinkt vytvárať nebezpečné situácie spolu s technickými zručnosťami a kreativitou z neho robia cennú súčasť nášho tímu. Sme radi, že sa rozhodol naďalej pomáhať formovať športovú budúcnosť Borussie Dortmund takýto popredný hráč."

Zverenci Edina Terziča v súčasnosti zaostávajú za Bayernom Mníchov v tabuľke o dva body, pričom do konca sezóny zostáva odohrať ešte sedem zápasov.

Program najbližších duelov Borussie Dortmund.
Program najbližších duelov Borussie Dortmund.Flashscore

Šikovný stredopoliar nechýba ani v nemeckom výbere Hansiho Flicka, v ktorom nastúpil 39-krát a strelil tri góly. V minulom roku sa dostal do záverečnej nominácie v rámci katarského šampionátu, ale v troch súbojoch sedel iba na lavičke náhradníkov. Najbližší turnaj hostí práve Nemecko, ktoré privíta majstrovstvá Európy 2024.