Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvojité posilnenie z Bavorska. Na Old Trafford sa sťahujú de Ligt a Mazraoui

de Ligt a Mazraoui menia Mníchov za Manchester.
de Ligt a Mazraoui menia Mníchov za Manchester.Profimedia
Manchester United sa v snahe spevniť a skvalitniť svoju defenzívu už dlhšie obzeral v Mníchove, rokovania o vytúžených posilách nakoniec doviedol do úspešného konca. Zmluvu na Old Trafford podpísali stopér Matthijs de Ligt (25) aj krajný obranca Noussair Mazraoui (26).

Obaja hráči obnovia spoluprácu s Erikom ten Hagom z veľmi úspešnej sezóny 2018/2019, keď priviedli Ajax k domácemu double a semifinále Ligy majstrov. "Erik ten Hag formoval začiatky mojej kariéry, takže vie, ako zo mňa dostať to najlepšie. Už sa neviem dočkať, keď si pod ním opäť zahrám," teší sa de Ligt.

Rodák z holandského Leiderdorpu po spomínanom ročníku opustil rodnú krajinu a prestúpil do Juventusu, odkiaľ ho pred dvoma rokmi získal Bayern. Ten v rovnakom prestupovom období skompletizoval príchod marockého stredopoliara priamo z amsterdamského veľkoklubu. V Bavorsku nové posily Manchestru United spoločne oslavovali triumfy v Bundeslige a nemeckom Superpohári.

De Ligt vyhral aj taliansku Seriu A, pohár i Superpohár, zatiaľ čo Mazraoui rozšíril svoju zbierku v Ajaxe na tri tituly, dva pohárové primáty a jeden Superpohár. Úspechy by rád, samozrejme, ešte rozšíril. "Každý, s kým som sa v klube rozprával, má veľké ambície vyhrávať trofeje, rovnako ako ja. Cítim tu veľké odhodlanie," hovorí účastník historického ťaženia Maroka do semifinále majstrovstiev sveta v Katare.

Výrazné posilnenie defenzívy by mohlo červených diablov vyjsť až takmer na 60 miliónov eur. Holandský reprezentant stál viac ako 45 miliónov eur, Mazraouiho cena sa blíži k 15 miliónom. Každý z týchto hráčov následne môže Bayernu priniesť bonusy až do výšky 6 miliónov eur.