Futbal nielen spája, ale aj pomáha. Bayern podal pomocnú ruku zasiahnutým povodňami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futbal nielen spája, ale aj pomáha. Bayern podal pomocnú ruku zasiahnutým povodňami

Bavori s veľkým gestom.
Bavori s veľkým gestom.Profimedia
Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov daroval milión eur zasiahnutým povodňami, ktoré v uplynulých dňoch postihli juh krajiny.

"Povodne spôsobili veľké škody a hrozné utrpenie. Najmä v takýchto výnimočných situáciách je potrebný zvláštny duch komunity, ako v súčasnosti demonštruje veľa ľudí. FC Bayern chce prejaviť solidaritu a podporiť zasiahnutých," citovala agentúra dpa prezidenta klubu Herberta Hainera. Klub rozhodne "o presnom použití prostriedkov v krátkom čase".

"Ako klub stojíme za spolupatričnosťou a ľudskosťou a zaviazali sme sa pomáhať tým, ktorí sú v núdzi nie vlastnou vinou. S následkami tejto prírodnej katastrofy priamo pred našimi dverami musíme držať spolu a chceme spraviť všetko, aby sme poskytli rýchlu pomoc zasiahnutým," povedal generálny riaditeľ Jan-Christian Dreesen.

Silné dažde a záplavy v dvoch nemeckých spolkových krajinách Bavorsko a Bádensko-Württembersko spôsobili počas víkendu veľké škody a podľa meteorologickej služby by mali prísť do oblasti ďalšie dažde. Povodne si doteraz vyžiadali štyri obete a v priebehu uplynulých dní museli úrady evakuovať tisíce ľudí.